2019. március 25. - Irén, Írisz

Bényei Mezőzomborban szedte a csülkeit

2018. július 9. Szerző: Rózsa Misi
Kevésbé sportos megfogalmazás, ám mindenképpen passzol a verseny nevéhez, hiszen a HEGYALJA2050 SPORT- ÉS SZABADIDŐ EGYESÜLET SPOROTOLÓja ezúttal a Szedd a csülköd futóversenyen vett részt.

 

Mezőzombor egy nagyon hangulatos kis település. Idén most harmadik alkalommal rendezték meg a Csülök fesztivál keretein belül a Szedd a csülköd futóversenyt.

Bényei Szilárd számára nem új dolog ezen a 4.5 kilométeres távon elindulni, két évvel ezelőtt meg is nyerte a versenyt. És okos fiú, tudja, hogy ott érdemes egy nagyot futni délelőtt, ahol utána isteni csemegékkel tömheti meg a verseny után a hasát. Mert aki szerelmese a csülöknek, a csülökből készült ételeknek és a jófajta boroknak, annak kihagyhatatlan program a Csülök Fesztivál meglátogatása.

Idén 70 versenyző nevezett a futóversenyre. A mi Bényeink 14 perc, 54 másodperc alatt teljesítette a nagy páratartalmú levegő mellett a távot. Ezzel az idejével itt most a harmadik helyen tudott végezni. Számára kicsit ez csalódás volt, mert nagyon szeretett volna győzni, de ilyen jó mezőnyben ismét érmet szerezni, tudjuk, hogy nem kis teljesítmény. A versenyt Kánai Roland nyerte meg. Második helyen Bényei csapattársa a Hegyalja 2050 egyesület versenyzője Matok Gyula ért célba, mögöttük egy hajszálnyival lemaradva vágódott be a célba Bényei.

A verseny a sárga Borház parkolójából lett elindítva és Mezőzomborban volt a befutó. Bényei eredménye lefordítva azt jelentette, hogy ezer métert, 3 perc, 25 másodperces átlaggal teljesített, ami kifejezetten nagy tempónak mondható.

A verseny után az ellenfelek ismét barátok lettek, és együtt fogyasztották el a finom ebédjüket és koccintottak a nemes küzdelemre. Hogy a verseny után kire hány kilócska mászott fel, azt fedje most jótékony homály.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook