2019. április 21. - Konrád

Bevették Londont Modricék

2018. július 12. Szerző: Rózsa Misi
Nagyon sokan úgy gondolták, hogy Anglia számára sima menet lesz az elődöntő Horvátország ellen.

 

Nagyon sokan úgy gondolták, hogy a horvátok számára nagyon szép, hogy idáig eljutottak, de mire idáig elértek, addigra olyan szinten elfáradtak, hogy esélyük se lesz az angolok ellen. Talán már a jegyeket is elkezdték nyomtatni pár helyen az Anglia-Franciaország döntőre.

Annak ellenére, hogy mit jósoltak, Horvátország nem felemelt kézzel lépett pályára. Az első félidő elején nagyon erősnek látszott ugyan az angol fölény, ami már az 5. percben gólt is hozott számukra, de aztán elkezdtek beindulni a horvátok és egyre szorosabbá tették a csatát, teljesen kiegyenlített játék mellett ment le egy egész félidő.

A második félidőben növelték a horvátok a nyomást. Egyre több és egyre veszélyesebb helyzetet sikerült kialakítaniuk. Nagyon jól játszottak és igazi horvátmakacssággal mentek előre azért,hogy sikert érjenek el. Ez meglepte az angolokat, és a 68. percben össze is jött Horvátországnak az egyenlítés. A bekapott gól, tovább lassította az angolokat, a horvátok pedig mindent egy lapra feltéve jöttek előre, ők voltak azok, akik jobban el akarták még a rendes játékidőben dönteni a találkozót. De hiába akarták, ahhoz gól kellett volna, de az nem esett.

Jöhetett a hosszabbítás. Itt is az volt az ember érzése, hogy az angolok a biztonságra mennek és fejben már a 11-esekre készülnek. A horvátok viszont mentek előre, ők nem akarták, hogy az orosz rulett döntsön a továbbjutásról. Csúsztak, másztak, harcoltak. És nem is eredménytelenül, hiszen ennek az lett a következménye, hogy a 109. percben megszületett az újabb horvát találat. Ezután már Anglia is megpróbált játszani, de nagyon rövid idő állt ehhez számára rendelkezésre és az nem is volt elég az egyenlítésre. Tehát hatalmas bravúrral, Mandzukic berúgta a döntőbe Franciaország ellen a horvátokat.
Anglia majd szombaton még egyszer utoljára itt a bronzmérkőzésen pályára léphet Belgium ellen. Érdekes lesz a bronzmérkőzés és a döntő is. Két, remélhetőleg nagyon jó meccs vár még itt ránk.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook