2019. január 16. - Gusztáv

Bornemissza Gergely Emlékverseny - 2. nap

2018. március 8. Szerző: Rózsa Misi
Folytatódtak az utánpótlás korú versenyzők egyik legjelentősebb nemzetközi hazai tornájának a versenyei.

 

Az ifik között 49 pár lépett a kötelek közé. A junioroknál „csak” 48 pár! Tehát a második napon összesen 97 pár mérte össze az erejét, vagyis 194 versenyzőnek kellett megküzdenie egymással. Félelmetesen nagy számok ezek és tegyük hozzá, hogy ennek ellenére, még mindig nem történt semmi fennakadás, lassan a szervezők felsóhajthatnak, hogy túl vannak a nehezén és jó jegy kerül majd utána a bizonyítványukba. Közönség is igen szép számmal kezd kilátogatni a csarnokba szurkolni és megnézni a küzdelmeket, ami hétköznap délben kezdődő verseny esetében a marketingeseket is dicséri. Mi lesz itt majd a döntők napján!

Megint a juniorok kezdtek mindkét ringben. Nézzük az A ring eredményeit:

46 kg-ban a kazah Zharas Komshabayev ellen kellett az első mérkőzésen Miklós Zoltánnak megküzdenie. Nagy harc nem alakult ki sajnos közöttük a kazah könnyedén, a második menetben lezárta a mérkőzésüket.

46 kg-ban Siroki Zoltán küzdelme sem tartott sokáig, mert őt is könnyedén elintézte a második menetben a szintén kazah Mukhammedsabyr Bazarbay Uulu.

48 kg-ban Csabai Dávid küzdelmét is az első menetben már lezárta az ukrán Polevoi Oleksandr.

50 kg-ban is folytatódott a magyar vesszőfutás, mert a kazah Almaz Uzykhanov a harmadik menetben a rendes idő előtt nyerni tudott Szöllősy Áron ellen.

50 kg-ban Ivanics Gergő sem tudta végig vinni a mérkőzését az ukrán Horodniuk Maksym ellen, mert a második menetben vereséget szenvedett el.

52 kg-ban jött az első olyan meccs ahol biztosak lehettünk a magyar győzelemben, hiszen Bernáth Zoltán küzdött meg Muhovics Milán ellen. Muhovics lényegesen jobb volt ellenfelénél és megérdemelten nyert egyhnagú pontozással.

Az 54 kg is magyar-magyar párharcot hozott. Tóth-Szabó Vilmos küzdött egy jót Komjáthi Nórbert ellen. Komjádi testi épségét védve az egyenlőtlen küzdelem során, a második menetben a sarka feladta a mérkőzést.

57 kg-ban Fekete Iván következhetett az ukrán Popelych Yulii ellen. Hát itt se sok minden volt, aminek örülhettünk, mert az ukrán a második menetben már győzni tudott.

57 kg-ban Lakatos Patrik vívott meg Simonka Rajmund ellen. Lakatos irányította végig az összecsapásukat, jelentős fölényben bokszolt és megérdemelte, hogy egyhangú pontozással léphessen tovább.

60 kg következett. És végre az első olyan mérkőzés, ahol magyar-külföldi párharc után mi örülhettünk, hiszen Shütz Kevin, nagyon szépen és okosan bokszolva, egyhangú pontozással legyőzte a horvát Vlahovic Erik-et.

60 kg-ban nem volt szerencséje Rézműves Olivérnek, mert a nagyon erős kazah Meiirzhan Aidart kapta ellenfélnek, aki be is fejezte a második menetben ellene a küzdelmet.

63 kg-ban Lóczi Roland ellenfele ukrán volt, Dziubelo Maksym. Roland küzdött keményen, de az ukrán végig jobb volt nála és megérdemelten nyert bánatunkra egyhangú pontozás mellett.

 

66 kg-ban Horváth Milán a román Cristea Adrian ellen bunyózott. Volt amikor szorossá tette a magyar fiú a mérkőzést, de a román jobb volt nála és pontozással legyőzte őt.

66 kg-ban az ukrán Aleksa Yurii nem nagyon fárasztotta ki magát Gulyás László ellen, már az első menetben be is fejezte a küzdelmüket sikerrel, feladás által.

70 kg-ban Kozák Renátónak az orosz Usov Mikhail lett az ellenfele. Az orosz egyértelműen jobb volt, nagyon megverte a magyar fiút, így az egyhangú pontozásos sikere senkit nem lepett meg sajna.

75 kg-ba Daru Krisztián küzdelme sem mehetett sajnos végig, mert a horvát Garabic Antonionak már az első menetben akkora volt a fölénye, hogy jobb volt ezt azonnal feladni.

+80 kg-ban Boros Bendegúz nehéz ellenfelet kapott a kazah Georgiy Aushev által. De Boros nagyon nagyot küzdött, komolyan megnehezítette ellenfele dolgát,akkor is ha a végén pontozással kikapott.

+80 kg_ban sajnos Kiss Hunor számára is véget értek a küzdelmek, mert az ukrán Mykytiuk Bohdan, ha néhol szoros csatában is de megosztott pontozással nyerni tudott ellene.

A B ringben is komoly csaták zajlottak a junior versenyzők között:

46 kg-ban itt az első magyar aki ringbe szállt Lőrincz Róbert volt. Neki a román Vaduva Mihai jutott ellenfélnek, akivel sajnos nagyon nem bírt, és bár szorossá tudta tenni olykor a meccset, a végén pontozással kikapott.

50 kg-ban Balogh Martin ellenfele az ukrán Liakishev Andrii volt, aki már a második menetben győztesen hagyhatta el a ringet.

50 kg-ban a másik mérkőzésen sem lehetett okunk örömre, mert az orosz Medinskii Nikolai olyan fölényben volt Horváth Krisztián ellen, hogy a magyar versenyző biztonsága érdekében, jobb volt ezt az összecsapást befejezni a második menetben.

52 kg-ban Bácsics Rajmund igyekezett harcos lenni a román Curt Mustafa ellen, de hiába minden, pontozással sajnos alulmaradt.

54 kg-ban Római Ruben ellenfele az ukrán Vlasiuk Maksym volt. Nincs mti szépíteni ezen, az ukrán végig jobb volt és megérdemelte, hogy egyhangú pontozással nyerje a mérkőzést.

60 kg-ban magyar-magyar párharc következett. Dunai Péter küzdött meg Samu Péter ellen. Samu ellenállhatatlannak bizonyult, nagyon nagyot bokszolt és a második menetben le is zárta a küzdelmüket.

63 kg-ban Tóth Tamás a kazah Nikita Borovikov ellen léphetett a kötelek közé. A kazah érvényesítette nagy erejét és komoly rutinját és a második menetben már meg is nyerte a találkozójukat.

66 kg-ban Komjáthy András az amerikai Zahir Abdus-Salaam ellen lépett szorítóba és már az első menetben ki is kapott tőle.

66 kg-ban Fekete Zoltán ellenfélnek az orosz Ageev Nikitát kapta. Már az szép teljesítmény volt a magyar fiútól, hogy végig ment a mérkőzésük, akkor is ha a végén egyhangú pontozással az orosz nyert.

70 kg-ban Balogh János jöhetett az ukrán Lupenko Yevhenii ellen. Sajnos ez se ment végig, az ukrán a második menetben már nyerni tudott.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook