2019. január 16. - Gusztáv

Bornemissza Gergely Emlékverseny - döntők

2018. március 10. Szerző: Rózsa Misi
Csodálatos pár nap áll mögöttünk. Eddig is sokszor dicsértük a szervezőket azért, hogy ezt a váratlanul nehézzé vált kihívást remekül tudták kezelni, de nem lehet elégszer leírni, hogy mennyire elismerésre méltó a munkájuk, hiszen tényleg kis létszámmal, csodát varázsoltak elénk és remek versenyt.

 

De információink szerint nem csak mi magyarok, de a külföldi delegációk is a legnagyobb elismeréssel szóltak a rendezés színvonaláról. A magyar bírók munkáját is fontos itt kiemelten elismerni. Ahogy persze a sok szép sikert elérő versenyző mögött ott vannak kiváló felkészítő szakembereik, akik egész évben keményen dolgoznak, és ahogy látjuk sokan eredményesen is, azért, hogy sikeresek lehessenek ezek a tehetséges gyerekek. Méltatlanul keveset beszélünk azokról a nevelőkről, nevelő műhelyekről, akik rendre ki tudják termelni a sikeres és nagy reményre hívatott versenyzőket. Mi sem természetesebb annál, hogy a versenyzők is megérdemlik a dicséretet, azok is akik sikert értek el és éremmel gazdagították magukat és minket és azok közül is nagyon sokat, akiknek esetleg itt most nem jött össze az érem. Szép munka volt, elismerés és köszönet mindenkinek akit illet.

Sajnos junior korosztályban nem sikerült egyetlen versenyzőnknek se bekerülni a döntőbe. De gratulálunk a bronzérméhez:

Tóth Szabó Vilmosnak

Samu Péternek

Schütz Kevinnek

Jónás Dominiknak

Muhovics Milánnak

Lakatos Patriknak

Juhos Istvánnak

Lakatos Gyulának

Az ifik között már bőven volt a döntőben magyar szereplő, erről kicsit később. Itt is elsőnek azoknak gratulálunk, akik bronzérmet tudtak szerezni:

Bernáth Attilának

Szöllősy Richárdnak

Suki Józsefnek

Veres Tibornak

Monsotori Lídiának

Tarnóczy Tamarának

Sipos Hajninak

Uhrin Csengének

Boros Tamásnak

Kecskeméti Martinnak

Balogh Dávidnak

Jakab Alexnak

Bárány Istvánnak

Séta Jánosnak

Egervári Richárdnak

Lakatos Csabának

Kiss Annának

Szoták Titusznak

És akkor nézzük a döntőbe került magyarok küzdelmeit.

64 kg-ban Orbán Adriánnak nem volt könnyű dolga a szlovák Patrik Valent ellen. Hatalmas küzdelem, szoros verseny alakult ki a két fiú között, de szerencsére ha kicsivel is, de Orbán jobbnak bizonyult és ő lett így a torna bajnoka.

51 kg-ban Lakotár Hanna soros ellenfele a döntőben Vitál Dominika volt. Lakotár itt is kiválóan verekedett magas színvonalon és megérdemelten nyert egyhangú pontozással.

57 kg-ban sajnos Matesz Viktóriának nem jött össze a siker a horvát Cacic Nikolina ellen. nagyon szoros volt a küzdelmük, ide és oda is adható, de a bírók végül 3-2-re az ellenfelet látták jobbnak.

60 kg-ban Danyi Dániel nagyon szépen küzdött a döntőben is és megdolgozott keményen azért, hogy egyhangú pontozással verni tudja norvég ellenfelét, Martin Skogheim-et.

69 kg-ban álom szép ökölvívást mutatott be ismét Barbosu Tibor aki könnyedén győzte le a dán Jacob Bank-ot.

60 kg-ban Hámori Luca ellenfele Veér Orsolya lett. Ez a mérkőzés nem ment végig, mert Veér sérülése /orrtörés/ miatt a bírónak be kellett szüntetnie a mérkőzést, így Hámori lett a bajnok.

Ezüstéremmel zárt tehát:

Vitál Dominika

Matesz Viktória

Veér Orsolya

A legfényesebb érmet szerezte meg és lett a torna bajnoka:

Orbán Adrián

Lakotár Hanna

Danyi Dániel

Barbosu Tibor

Hámori Luca

A szakmai zsűri a legjobb magyar versenyzőnek Barbosu Tibort választotta meg. A legsikeresebb csapat a kazahok csapata lett. Jó kis verseny volt ez, emlékezetes és a közönség is elégedett volt a helyszínen is azzal, amit kapott.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook