2019. január 16. - Gusztáv

Bornemissza Gergely Emlékverseny - elődöntők

2018. március 9. Szerző: Rózsa Misi
Hosszú út és izgalmas csaták vezettek el odáig, hogy a Bornemissza Gergely Emlékverseny elérhessen a döntők napjáig.

 

Sok esetben kísérte a küzdelmeket magyar szempontból nagy csalódás, volt, amikor előre számítani lehetett arra, hogy csoda kéne a sikerhez és voltak nem kis számban abszolút váratlan szép sikerek és volt olyan siker is, amire számítottunk is. Kicsit talán most már a vége felé könnyebb dolguk volt a szervezőknek, bár nem cserélnék velük most sem. A versenyeket tökéletesen készítették elő, minden külső körülmény adott volt a sikerhez, kiváló munkát végeztek. Most már így közvetlenül a vége előtt kimondhatjuk, hogy jelesre sikerült vizsgázniuk. A versenyzők közül, akik idáig eljutottak, már mind büszkék lehetnek magukra, hiszen éremmel távoznak a nagy megmérettetésről.

Nézzük akkor mit tudtak teljesíteni a juniorok, az A ringben!

52 kg-ban Muhovics Milán lépett szorítóba a kazah Yerassil Tankay ellen. A magyar fiúnak nem volt sok esélye, rutinosabb, erősebb ellenfelével szemben, a küzdeni tudását és ütésállóságát elismerhetjük, de sajnos egyhangú pontozással kikapott.

54 kg-ban Tóth-Szabó Vilmos már az első menetben legyőzetett az orosz Khorolov Shamil által sajnos.

57 kg-ban Lakatos Patriknak is csak a tisztes helytállás adhatott kis vigasztalódást, amikor egyhangú pontozással kikapott az ukrán Popelych Yulii ellen.

60 kg-ban Shütz Kevinnek is túl nagy falatnak bizonyult a kazah Meiirzhan Aidar. A versenyző testi épségét óva, ezért az egyoldalú küzdelmüket feladta a magyar sarok a második menetben.

80 kg-ban Lakatos Gyula hatalmas meglepetésre képes volt másfél meneten keresztül megszorongatni a jóval esélyesebb orosz ellenfelét Kaverin Vasily-t. De aztán belenézett egy ütésbe, ami után szétesett és edzője jobbnak látta  a második menet vége felé feladni a mérkőzést.

A B ringtől remélhettük, hogy lesz magyar továbbjutó.

60 kg-ban Samu Péter egészségügyi okok miatt nem tudott kiállni az orosz Egorov Sergei ellen, így az orosz küzdelem nélkül léphetett be a döntőbe.

80 kg-ban Juhos István ellenfele az ukrán Khrypko Volodymyr volt. Sajnos küzdelmük a második menetben idő előtt az ukrán sikerével véget ért.

+80 kg-ban az egyik legjobb csatát hozó küzdelem alakult ki Jónás Dominik és az orosz Avdoian Timur között. A magyar fiú sokszor tudta meglepni orosz ellenfelét, bár az végig picivel jobb volt nála, de Dominik megosztott pontozás mellett elmondhatja, hogy szép küzdelemben maradt alul.

8 junior versenyzőnk lépett szorítóba tehát az elődöntőben és 8 vereség lett sajnos a vége, viszont 8 bronzérem kerülhet a magyar csapat neve mellé az összesítésben.

Jöhettek az ifik. Nézzük az A ring eseményeit velük kapcsolatban:

51 kg-ban Monostori Lídia küzdhetett meg Lakotár Hanna ellen. Lakotár egyértelműen jobb volt ellenfelénél nagy fölényben bunyózott és megérdemelten nyert egyhangú pontozással.

57 kg-ban Uhrin Csenge a nagyon jó formában lévő Matesz Viktóriát kapta ellenfélnek. Matesz ellenállhatatlan volt, nagyon szépen bokszolt és megérdemelten nyert egyhangú pontozással.

 

49 kg-ban Bernáth Attila, hatalmasat alakított a kazah Makhmud Sabyrkhan ellen a ringben. A két fiú keményen egymásnak esett és látványos, harcos küzdelemmel örvendeztették meg a kilátogatókat. A bírók nehezen döntötték el, melyiküket találják a végén jobbnak, nagyon egált bokszolt a két fiú. Mi Attilát láttuk a vitathatatlanul szoros meccsen jobbnak,a  bírók az ellenfelét hozták ki végül győztesnek.

52 kg-ban Kecskeméti Martin is hatalmas csatát tudott megvívni a szlovén Mathey Ryazanov ellen. Itt is rendkívül szoros volt végig a küzdelem, fej-fej mellett haladtak menetről menetre végig. A végén 3-2-vel sajnos kikapott Kecskeméti, nem lehet ott ezért a döntőben.

60 kg-ban Danyi Dániel magyar ellenfelet kapott, így biztosak lehettünk, hogy innen lesz magyar továbbjutó. A sikerhez Balogh Dávidot kellett legyőznie, amit meg is tudott oldani.

64B kg-ban Szoták Titusz nem tudott végig küzdeni a kazah Talgat Shaiken ellen, mert a magyar sarok úgy látta jobbnak, ha az első menetben már feladja a küzdelmet.

69 kg-ban az egyik legjobb magyar utánpótlás korú versenyző, Barbosu Tibor állt ki Bárány István ellen. Barbosu meggyőző fölénnyel nyomta végig mindhárom menetet és egyértelműen jobbnak bizonyult ellenfelénél, egyhangú pontozással ő léphetett tovább a küzdelmük után.

81 kg-ban Egervári Richárd ellenfele a ravasz német, Fabian Thiemke volt. A második menetben a magyar sarok bedobta a törölközőt.

91 kg-ban Suki József sem tudott sokáig küzdeni a sarka feladta a mérkőzést a második menetben a kazah Aibel Oralbay ellen.

De mi történt a B ringben?

51 kg-ban Tarnóczy Tamara egészségügyi okok miatt nem tudott a küzdelemre kiállni, így Vitál Dominika, küzdelem nélkül jutott a döntőbe.

57 kg-ban Sipos Hajni ellenfele a horvát Cacic Nikolina volt. Sipos Hajni sarka már az első menetben feladta a mérkőzést.

60 kg-ban Hámori Luca ellenfele Kiss Anna volt. Hámori nagyon látványosan került fölénybe, ami az ellenfél sarkát arra kényszerítette, hogy a második menetben bedobják a törölközőt.

52 kg-ban Borsos Tamás a kazah Talgat Syrymbetovot kapta ellenfélnek, aki a második menetben már le is győzte őt.

60 kg-ban Jakab Alex norvég ellenfelet kapott, Martin Skogheimet. Jakab mindent megtett a győzelemért, de itt a minden kevésnek bizonyult és sajnos pontozásos vereséget szenvedett el.

64 kg-ban az egyik legnagyobb meglepetést az szolgáltatta, hogy Szöllősy Richárd vereséget szenvedett el Orbán Adrián ellen. Ráadásul Orbán annyira meglepte ellenfelét a választott taktikával, hogy nagyon sima győzelmet tudott elérni.

81 kg-ban Séta János ellenfele a kazah Sagyndyk Togambay volt, akivel szemben az első menetben már fel kellett adnia a küzdelmet.

91 kg-ban Veres Tibor német ellenfelet kapott, Viktor Jurikot. A német határozottan jobb volt, de Veresnek már az szép siker, hogy eljutott idáig és itt is végig tudta vinni a mérkőzést, ami a német egyhangú pontozásos sikerével ért véget.

+91 kg-ban Lakatos Csaba egészségügyi okok miatt nem tudott kiállni a kazah Damir Toibay ellen, így ellenfele küzdelem nélkül juthatott tovább.

18 magyar érdekeltségű párharc dúlt az ifik között. Ebből 7 esetben örülhettünk magyar sikernek, igaz ezeket mind magyar ellenfelek ellen érték el a versenyzőink.

Az ifik tegnapi napján tehát 11 bronzérem lett a mérlege a küzdelmeknek. 7 olyan pár áll ki majd a döntők napján megküzdeni egymással, ahol lesz magyar szereplő.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook