2019. január 16. - Gusztáv

Bíróverés a szögletben

2018. május 2. Szerző: Szele Tamás
A büszke magyar futballszurkoló meg van győződve arról, hogy nincs a világon hely e kívül, ahol több érzelem, indulat kapcsolódna a labdarúgáshoz. Még a mostani formájához is – hát, kérem, azért van. Az etiópok rendesen túltettek rajtunk, és csak remélhetjük, hogy nem fogjuk utánozni őket: a bíróverés a világ összes szabályzata szerint bajt jelent.

 

De hát mi történt?

Az etióp bajnokság hétvégi meccsén, a Defence és a Welwalo Adigrat University csapata között. 1-1-re állt a találkozó, amikor a játékvezető gólt ítélt a Defence-nek, csak ennek jogosságát a Welwalo játékosai vitatták.

Elébb csak szóban fenyegették a játékvezetőt, aki aztán menekülőre fogta dolgot és a szögletzászlóval próbált meg védekezni az egyre jobban feldühödő játékosok ellen. Aztán a csapat edzője lökte földre a bírót, akinek be is húzott egyet. Végül a pályára érkező rendfenntartók menekítettek ki a játékvezetőt.

De itt látható maga a jelenet is, a maga teljes rondaságában – szépnek nem nevezném, ugyanis ennek már semmi köze a focihoz, ez egy elrontott kocsmai verekedés.

De hát nem lett semmi következménye a sportszerűtlen verésnek?

Dehogynem. Az egyetlen, ami lehetett: az etióp szövetség azonnali hatállyal felfüggesztette a bajnokságot, és az abban részt vevő tizenhat csapat képviselőit összehívták csütörtökre, hogy közösen döntsék el, mit tehetnek a pályákon egyre jobban elharapózó erőszak ellen.

Ez bizony bölcs döntés volt, és csak remélhetjük, hogy a felelős sportvezetők a gyűlésen nem fognak összeveszni, vitatkozni, egymást vádolni, netán még kiabálni is.

Nehogy még a végén összeverekedjenek ott, a békéltető tárgyalások kellős közepén.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook