2019. február 17. - Donát

BL: a bíró megverte a németeket

2018. május 2. Szerző: Rózsa Misi
A Bajnokok Ligájának elődöntőjében, az első mérkőzésen odahaza a Bayern München 2-1-re kikapott a Real Madrid csapata ellen egy hatalmas küzdelemben. Olyan mérkőzésen sikerült veszíteniük, ahol végig ők játszottak jobban, csakhogy az ellenfél volt az eredményesebb.

 

De az egy gólos hátrány még egy Bayern München számára nem behozhatatlan előny, még akkor sem, ha a Real Madrid otthonában kell éppen bizonyítaniuk. És csak 3 perc kellett a visszavágón ahhoz, hogy a bajorok előnyhöz jussanak a királyi gárda ellenében. Nem okozott ez nagy meglepetést, hiszen az első pillanattól idegenben is támadó szellemben léptek fel és jelentős fölényben tudtak játszani, veszélyes támadások sorozatát vezették. Igaz a 11. percben sikerült aztán Benzema találata által egyenlítenie a spanyoloknak egy kontra végén.

És jött a mérkőzés legfontosabb és legvitathatóbb pillanata. Mert egy kapura tartó lövésbe látványosan kézzel ért bele Marchelo ezért nem ment a labda a kapu felé, de a játékvezető nem adta meg az egyértelmű 11-est a Bayern München számára. Marchelo a mérkőzés után maga is elismerte, hogy valóban kézzel ért a labdához, így járt volna az ellenfélnek a 11-es. És ha az meg van, ha azt értékesítik a bőrnadrágosok, akkor….

A második félidőben, ha lehet még nagyobb iramot kezdtek diktálni a vendégek és még veszélyesebben játszottak. De itt is a 46. percben jött Benzema és át is vette a Madrid ezzel a vezetést. Aztán a 63. percben a sokadik helyzet közül egy megint gólra lett váltva a bajorok részéről és ismét döntetlen volt a két csapat között az állás. Nagyon sok lehetősége volt a németeknek arra, hogy megfordítsák újra a mérkőzést, de a spanyolok betonfalat húztak fel eléjük és a szerencse sem állt a vendégek mellé, így maradt a 2-2-es végeredmény és a súlyos bírói tévedésnek az lett az eredménye, hogy 4-3-as összesítés mellett a Real Madrid jutott be elsőként a BL döntőjébe.

Szerdán a Liverpool a Roma otthonába fog most elutazni a visszavágó mérkőzésre. 5-2-es előnyük van az angoloknak, nagy csoda kéne ahhoz, hogy ne ők jussanak be a döntőbe a Real Madrid mellé. De a labda gömbölyű, a meccset füvön és nem papíron játsszák és mondhatnánk még sok hasonló olcsó közhelyet a mérkőzés elé.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook