2019. február 17. - Donát

BL: egyszer volt Rómában is kutyavásár

2018. május 3. Szerző: Rózsa Misi
Nem semmi mérkőzéseket láthattunk már eddig is a BL küzdelmei során. De ahogy közeledtünk a fináléhoz, egyre élesebbek, egyre izgalmasabbak a játékok. Olyan sorozatot hozott ez a szezon, aminél több történetéről akkor is beszélni fogunk, amikor már rég meg lesz a bajnok személye.

 

A keddi játéknapon a bíró nem adott meg egy 11-est a Bayern Münchennek és ennek a rossz döntésének is jelentős szerepe volt abban, hogy a bajor csapat nem tudott bravúrt bemutatni Madridban és hiába keltette jobb csapat benyomását a királyi gárda örülhetett a továbblépés lehetőségének és annak, hogy bent van a döntőben.

A Liverpool otthon 5-2-re verte meg az AS Roma csapatát. Normális esetben azt lehetett volna mondani, hogy ezzel el is döntötték az angolok a továbbjutás kérdését. De ezt lehetett volna elmondani arra az esetre is, amikor előtte a világ legjobb csapata a Barcelona érkezett a visszavágóra Rómába három gólos előnnyel, aztán az is kevésnek bizonyult az olaszokkal szemben. Így az angolok is óvatosan álltak a sima továbbjutás kérdéséhez.

És amikor a visszavágó mérkőzés 9. percében idegenben is az angolok voltak az eredményesek, akkor felmerült annak a lehetősége, hogy sima meccs lesz ennek a vége. Igaz 6 perccel később egy öngólnak köszönhetően, összejött az olaszoknak az egyenlítés. De még így is messze voltak a továbbjutás lehetőségétől. Ráadásul minden remény elveszni látszott erre számukra akkor, amikor a 25. percben újabb angol találat következett be. A szünetre 2-1es vendég sikerrel mehettek el a csapatok pihenni. A második félidőre nagyobb sebességre kapcsolt az AS Roma és az 52. percben meg lett megint számukra az egyenlítés. Akár tovább is növelhették volna az előnyüket, de a játékvezető itt is benézett egy teljesen jogos 11-est, amit nem adott meg a hazai csapatnak. A védő kézzel hárította a kapura tartó lövést, de a bíró nem akarta ezt észrevenni. Ki tudja, hogy mi lett volna a vége, ha ezt a 11-est is megkapják az olaszok! A 86. perc újabb olasz gólt hozott, amivel megfordították a mérkőzés állását az olaszok. Sőt a hosszabbítás utolsó perceiben egy végre megadott büntető után tovább növelték a megszerzett előnyt, még itt is lehetett volna csoda, de az most elmaradt. 4-2-re ugyan nyert az AS Roma, de ez azt jelentette, hogy 7-6-os összesítéssel a Liverpool lesz a döntőben az ellenfele a Real Madridnak majd.

A döntőt május 26.-án fogják lejátszani Kijevben.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook