2019. január 16. - Gusztáv

BL és EL sorsolások

2018. április 18. Szerző: Rózsa Misi
Megtörtént a sorsolás, amire izgatottan vártunk a Bajnokok Ligája és az Európa Liga elődöntőiben. Természetesen itt is még utoljára, oda-visszavágós rendszerben fog eldőlni, hogy ki lehet az a két szerencsés csapat, aki az egyik és másik nagy európai kupában az utolsó nagy küzdelemben megküzdhet majd egymással a trófea elhódításáért.

 

Tudtuk előre, hogy itt már igazán szerencsés sorsolásra senki nem számíthat, hiszen azok a csapatok, akik idáig el tudták verekedni magukat, azok nem véletlenül kerültek idáig.

A Bajnokok Ligájában a Liverpool az AS Roma csapata ellen küzdhet meg a továbbjutásért, az első mérkőzést hazai pályán játszva. Mindkét csapat bravúrt hajtott végre a negyeddöntőben és kevesen fogadtak bármelyikükre, hogy tovább tudnak lépni. De megtették és most egymás ellen kell két nagyon nehéz mérkőzést megvívniuk. Tippelni se nagyon lehet, hogy erre melyiküknek van nagyobb esélye, mindegyikük mellet reális érvek szólnak erre, de talán az AS Roma egy hajszálnyival esélyesebb lehet.

Döntőnek is beillő igazi nagy harc lesz a Bayern München-Real Madrid összecsapása. Még azt is le merem lazán írni, hogy aki innen tovább tud lépni, annak lesz legnagyobb esélye arra, hogy megszerezze a BL trófeáját. Mindkét csapat kiváló formában van, mindkét csapat zseniális játékosokat tudhat a soraiban. A Real Madrid igaz egy Ronaldoval jobb bárkinél, de a Bayern már csak a BL-re koncentrálhat, hiszen hazája bajnokságát már megnyerte. Nagyon jó csaták lesznek itt.

A BL első mérkőzéseit 04.24.-én és 04.25.-én fogják lejátszani, a visszavágókra 05.01.-én és 05.02.-án kerül majd sor.

Az Európa Ligában az Olympique De Marseille a Salzburg csapatát kapta ellenfélnek. Ez látszik így elsőre a könnyebb párharcnak, mert a franciák esélyesebbeknek mondhatóak, de abszolút nem mehetnek még véletlenül se biztosra.

De az igazi nagy csata, a megjósolhatatlan végkimenetelű összecsapás itt az Arsenal-Atletico Madrid mérkőzése lesz minden valószínűség szerint. Itt aztán, lehet eső, lehet sár és teljesen egyértelmű, hogy a két nagyon erős csapat között, az adott meccsre összehozott formaidőzítés fog dönteni. Az biztos, hogy izgalmakban nem lesz hiány.

Az Európa Liga elődöntőinek első mérkőzéseit április 26.-án fogják lejátszani a csapatok, a visszavágókra május 03.-án kerül majd sor. Ezek a meccsek nagyon ott lesznek, kihagyhatatlanok.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook