2019. március 25. - Irén, Írisz

BL: innentől már nagyon nehéz

2018. augusztus 24. Szerző: Rózsa Misi
A Videoton csapata meglepően szépen menetelt eddig előre…

 

Már az szép siker volt, hogy a Ludogoretsen sikerült túl lépniük, az meg annál is nagyobb, hogy az FC Malmö gárdáját is maguk mögé utasították. Amikor kiderült, hogy a következő ellenfél az AEK Athén csapata lesz, akkor már tudni lehetett, hogy ez lesz az eddigi út legnehezebb feladata. Akkor is, ha nem tartozik még a verhetetlen csapatok kategóriájába (ezt a mondatot tessék költői képnek érteni, mert persze, hogy nincsen verhetetlen csapat sehol a világon, mert minden csapat verhető).

A MOL Vidi egyetlen esélye az lehet, hogy a görögök most komoly átalakuláson mentek keresztül és ahhoz, hogy működjön hibátlanul a gépezetük, még némi időre lesz szükségük. De ez az alakuló csapat is lényegesen komolyabb játék erőt képvisel, mint a Vidi. A Vidi reményei mellett a hazai pálya előnye szólhat, már amennyiben hazai pályájuknak tekinthető a Groupama Aréna.

Az első félidőt óvatosan kezdte mindkét csapat, bár már itt is lehetett érezni, hogy a görögök fölényben játszanak. Nagy fordulatot jelentett, amikor a 23. percben a játékvezető kiállította Husztit és a Vidi emberhátrányba került. Vannak, akik vitatják a kiállítás jogosságát. De többször visszanézve, látni lehet, hogy Huszti szándékosan lépett bele ellenfele lábába és ebből komolyabb sérülés is lehetett volna. Az ilyen szándékos belelépést a szabálykönyv szerint bizony, piros lappal kell jutalmaznia a bírónak. Az emberelőny megélénkítette a görögök játékát és sorra alakították ki ezután a veszélyes helyzeteket és egyértelműbb lett mezőnyben is a fölényük. A 34. percben meg is szerezték a vezetést. És ezután is a Vidit a szerencse mentette meg attól, hogy nagyobb előnnyel mehessenek a görögök a félidőben pihenőre.

A második félidőt is jobban kezdték a görögök és erősen nyomás alatt tartották ellenfelüket. A 49. percben már két gólos volt az előnyük. Sőt ezt követően két ordító nagy helyzetet is kihagytak, amivel pedig eldönthettek volna mindent. Az 53. percben a játékvezető – talán kompenzálni akart- a görögöktől is kiállított egy játékost. Ez jótékonyan hatott a Videoton játékára és rendesen megzavarta a görögöket. A Vidi kezdte elhinni, hogy lehet itt még keresnivalója és kifejezetten jó és veszélyes játékot produkált a pályán. A 67. percben meg is lett számukra a szépítő találat. És ekkor a játékuk képében benne volt az egyenlítés lehetősége is, igaz nem tudtak teljesen kinyílni, mert ha megteszik, akkor arra lecsapott volna az ellenfél. De újabb gól már nem esett, így a görögök 2-1-es sikerrel utazhatnak haza.

Az idegenben elért 2-1 egyértelműen a görögöknek kedvez és szinte kilátástalan helyzetbe sodorja a magyar bajnokságban szereplő csapatot. Hiszen két gól kéne minimum szerezniük majd idegenben a visszavágón ahhoz, hogy esélyük legyen a továbbjutásra és egynél több gólt nem kaphatnak. Nagyon nehéz remélni, hogy idegenben ez a görög csapat ellen összejöhet kapott gól nélkül az a két gól. De amíg nem játszották le a meccset, még bármi megtörténhet. A visszavágóra jövő hét kedden kerül sor Athénban.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook