2019. január 16. - Gusztáv

BL: majdnem kiütés

2018. április 25. Szerző: Rózsa Misi
Nemzetközi tornákon a labdarúgásban sokszor fordul elő, hogy amikor már igen nagy a tét, mint például a döntőbe kerülésért vívott párharcban, vagy akár a döntőben a trófeáért vívott harc, a csapatok óvatosabbá válnak és a tét nagysága miatt nem mennek már fejjel a falnak annyira, mint mondjuk, tehetik ezt a csoportkörök során.

 

Ez eredményezheti azt is, hogy az elődöntőkben, döntőben már szurkolói szemmel esetleg unalmasabb, taktikai mérkőzésbe szaladhat bele az ember. Igaz, azok a csapatok, akik ilyen messzire képesek erős nemzetközi mezőny mellett menetelni, azok már olyan tudást képviselnek, hogy a tőlük unalmasabbnak mondható összecsapás is felejthetetlen élmény maradhat.

A Bajnokok Ligája az elődöntő első mérkőzéseihez érkezett. A mérkőzések sorát a Liverpool-AS Roma mérkőzés nyitotta meg. Óvatosságnak ebben a játéknak a nyomát sem lehetett felfedezni. Az angolok nagyon vad iramban kezdtek azonnal és letámadták határozottan a vendégüket angol módra. Az első félidő a mezőnyben is enyhe angol fölényt mutatott, támadásokban viszont elképesztő fölénybe tudtak kerülni ellenfelükkel szemben. A 36. percben a volt AS Roma játékos Salah a 36. percben megszerezte az előnyt, sőt a félidő lefújása előtt nem sokkal, újabb találatával már két gólossá tudta növelni azt.

A második félidőben is Salah része volt a varázslatnak, hiszen előbb az 56. percben Mane, majd a 61.-ben Firmino az ő gólpasszából szerzett két gyors találatot. A 69. percben Firmino is megduplázta a találatainak számát.

Nagyon érdekes volt látni, hogy 5-0 után kezdett érdemben ébredni az AS Roma és kezdtek el veszélyesebben focizni. Ott már többet volt náluk a labda és több veszélyes támadást is vezettek az ellenfél kapuja ellen, amik nagy részét bravúrral hárította vagy a kapus, vagy a védelem. A 81. percben Dzeko félelmetesen nagy gólt vágott az angol hálóba és ez tovább tüzelte az olasz csapatot. Jöttek előre és egy kezezés miatt megítélt 11-est is értékesíteni tudtak, amivel feljöttek három gólos különbségre. Az utolsó pillanatig igyekeztek tovább csökkenteni a különbséget a két csapat között és sokszor egy hajszál választotta csak el őket attól, hogy ezt megtegyék. De aztán hiába a parádés olasz játék a végére, az eredmény már nem változott. 5-2.

Normális esetben azt mondanánk, hogy ezzel a továbbjutás kérdése jó eséllyel el is dőlt itt. Mondhatnánk, és sokan nyilván mondják is, megfeledkezve arról, hogy az előző fordulóban a Barcelona is három gólos előny birtokában utazhatott Rómába és tudjuk ma már, hogy kiesés lett számukra a vége, mert az olaszok otthon könnyedén rúgtak nekik egy hármast. Persze ismerjük a mondást, hogy egyszer volt Budán kutyavásár, de nem tudhatjuk, hogy vajon Rómában hányszor lehet. Ez jövő héten ki fog derülni. Nyilván jelentős előny van az angolok birtokában most és a Barca esetéből is tanulhattak, de nem lehet még az AS Roma csapatát teljesen leírni. Nagyon izgalmas, kemény visszavágóra számítunk itt.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook