2019. január 18. - Piroska

Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny - 1. nap

2018. február 8. Szerző: Rózsa Misi
Kezdetét vette Debrecenben a sok nemzet tornájával felérő ökölvívó torna a Bocskai István Emlékverseny. A hazai amatőr ökölvívás egyik legjelentősebb eseményén, már az első nap 34 pár lépett ringbe.

 

A küzdelmek két ringben zajlottak párhuzamosan és kifejezetten magas színvonalú küzdelmeket láthattunk. Nem tudom, hogy nagyon kéne örülni itt most, vagy nagyon kéne szomorkodni. 14 magyar versenyző lépett az első napon kötelek közé. Ha pesszimisták akarunk lenni, akkor azt emeljük ki, hogy 7-en azonnal ki is estek. De maradjunk inkább optimisták és örüljünk annak, hogy 7 versenyzőnk tovább tudott lépni.

Az A ringben a következő párok léptek szorítóba:

52 kg-ban Virbán Martin küzdött meg az ukrán Fatych Maksym ellen. Virbán végig dominálni tudott összecsapásuk során és ennek is köszönhette, 4-1-es győzelmét, amivel magabiztosan jutott tovább.

56 kg-ban a kazah Suleimenov Ilyas harcolt a szlovák Mészáros Filip ellen. Hatalmas volt a különbség a két versenyző között, a kazah teljesen megérdemelten egyhangú pontozással nyert és léphetett tovább.

60 kg-ban Gálos Roland nehéz feladatot kapott a kazah Zeinulinov Ertugan személyében. Hatalmas küzdelem alakult ki a két versenyző között, de egy kicsivel Gálos jobbnak bizonyult a végére és 3-2-re nyerni tudott, így folytathatja a küzdelmeit.

Szintén 60 kg-ban mérkőzött meg egymással az angol Thomas Hodgson az olasz Canonico Giuseppe ellen. Itt is nagyon szoros volt a mérkőzés közöttük, de végül az angolt hozták ki 3-2-re győztesnek belőle.

60 kg-ban csapott össze a cseh Artur Szachbazian az ukrán Melenyuk Olexandr-al. Itt már nem lehetett szoros mérkőzésről beszélni, az ukrán végig jelentős fölényt tudott kialakítani magának,a  cseh fiúnak érdemben esélye sem volt ellene, nem is volt csoda, hogy egyhangú pontozással nyert az ukrán.

És még mindig 60 kg-ban folytatódtak a küzdelmek. Az orosz Stepanov Fedor küzdött meg a mi Gomkötő Tamásunkkal. Sajnos az orosz nagyon könnyen érvényesíteni tudta a papírformát és legyőzte egyhnagú pontozással a mi fiúnkat.

64 kg-ban Serbán Henrik léphetett kötelek közé, az orosz Bakaev Alikhan ellen. Sajnos nincs szerencsénk az oroszokkal, igaz Serbán nem mozgott rosszul, mégis végül 4-0-ra kikapott itt, így számára is véget ért a torna.

Még egy 64 kg-os küzdelem következett, amit a cseh Pavel Polakovic vívott a svéd Stor Emil ellen. A svéd fiú lényegesen technikásabb és erősebb is volt , így simán nyert egyhangú pontozással.

69 kg-ban a koszóvói Seyfijay Tamlamt csatázott a kazah Shymbergenov Aslanbek ellen és ez volt az első mérkőzés ami nem ment itt végig, mert a kazah fiú a második menetben kivégezte ellenfelét.

69 kg-ban lépett szintén kötelek közé a holland Xavier Kohlen, de csak azért, hogy ellenfele a belorusz Pavel Kastramin, nagyon megverje őt és igaz a holland talpon tudott maradni, de egyhangú pontozásos vereséggel búcsúzott a folytatástól.

 

69 kg-ban ezután megint magyar versenyzőért szoríthattunk, mert Hankó Kálmán következett, az angol Cyrus Pattinson ellen. Hankó nem nagyon tudott igazodni ellenfele kellemetlen stílusához és ezért sajnos megosztott pontozással, de vereséget szenvedett.

75 kg-ban is magyar versenyző következett, Oroyovwe Onoriode Isaac személyében. Az ő ellenfele az orosz Khataev Samil volt. Sajnos itt is a papírforma érvényesült, a magyar versenyzőnek nem sikerült bravúrt bemutatnia és ezért egyhangú pontozással vereséget szenvedett.

81 kg-ban Lukácsy Bence következett az angol George Crotty ellen. Ellenfelét tartották esélyesebbnek páran, de a magyar fiú ezekre durván rácáfolt. Hatalmasat bunyózott itt most és a harmadik menetben ki is ütötte az ellenfelét. Nagyon szép ökölvívásával léphetett tovább innen.

81- kg-ban küzdött meg a moldáv Tihon Sergiu is, a svéd Alexander Bwambale ellen. A svéd ellenállást is alig tudott mutatni ellene, így senkit nem lepett meg, hogy egyhangú pontozással kapott ki.

81 kg-ban következett Móna Imre. Ellenfele a bivalyerős kazah, Nurdauletov Bekzad ellen. Sajnos egyhangú pontozással kikapott Imre így számára is véget ért a verseny.

91 kg-ban Tarnóczay Mihály képviselte a magyar színeket a cseh Jiri Havel ellen. Tarnóczay nagyon nagyot bokszolt igaz 3-2-re az ellenfelét hozták ki a végén győztesnek, de nem feltétlen igaz, hogy itt a jobb kezét emelték a küzdelem végén a magasba.

+91kg-ban Suslenkov Artem orosz küzdött Daurenuly Aiboldy kazah versenyző ellen. Itt is csodálatosan nagy és szoros harc alakult ki a felek között, végül a kazah kezét emelték a magasba.

A B ring is igen nagy küzdelmeket hozott:

52 kg-ban a mongol Nurlan Askhar küzdött meg elsőként az örmény Harutyunyan Baregham ellen. Már az első mérkőzés nagyon kemény csatát hozott a két fiú között, amit végül 3-2-re a mongol nyert meg.

52 kg-ban csatázott egymással a kazah Muzaparov Anvar és az orosz Stakheev Maksim. Itt is félelmetesen nagyot bokszoltak a srácok egymással, kellemes adok-kapok alakult ki közöttük, 3-2-re az orosz nyert a végén.

60 kg-ban jöhetett az első magyar versenyző, Gönczi Alex. Ellenfele a szlovák Takács Michal volt. Sajnos a szlovák fiú egyértelműen jobbnak bizonyult, és megérdemelten nyert egyhangú pontozással.

60 kg-ban a holland Enrico Lacruz következhetett a svéd Mohammed Abdulrahim ellen. A holland fiú ellenállhatatlan volt és könnyedén nyert egyhangú pontozással.

60 kg-ban  küzdött az izraeli Ishchenko Pavel a belorusz Dzmitry Asanau ellen. Az izraeli versenyzőnek a statiszta szerepe jutott ezen az összecsapáson a belorusz nyert simán egyhangú pontozással.

Még egy küzdelem következett 60 kg-ban. A mongol Erdenebat Tsendbaatar vívott meg a ghánai Attok Inilliam ellen. A mongol fiú, már az első menetben kiütötte ellenfelét, gyorsan döntve ezzel a továbbjutás kérdéséről.

64 kg-ban jöhetett az egyik legnagyobb reménységünk, Kovács Richárd a mongol Hugo Micllef ellen. Ricsi végig nagyon szép stílusban, magabiztosan és határozottan küzdött és teljesen sima egyhangú pontozásos győzelmet ért el az első küzdelmében.

 

69 kg-ban az olasz Magri Francesco bokszolt a lengyel Holka Kamil ellen. Itt is rendkívül érdekes és szoros küzdelem alakult ki, amit végül 3-2-re a lengyel fiú nyerhetett meg a bírói döntés alapján.

69 kg-ban próbálkozhatott a cseh Trncak Adam az ukrán Petrov Viktor ellen. Ez még próbálkozásnak is gyenge volt, az ukrán a második menetben kiütötte őt.

69 kg-ban az utolsó mérkőzés megint magyar érdekeltséget jelentett. Az orosz Khitiarian Stepan ellen lépett szorítóba a mi Vadász Andrásunk. Olyan parűázs csata alakult ki közöttük, hogy öröm volt nézni minden pillanatát. Főleg úgy, hogy 33-2-re a végén a mi fiúnk keze lendülhetett a magasba.

75 kg-ban Harcsa Zoltánunk ellenfele nem könnyű falat volt, az ukrán Tereheria Andrii személyében. De Harcsa fegyelmezetten és eredményesen bunyózott, egyértelműen lényegesen jobb volt ellenfelénél és teljesen megérdemelt győzelmet aratott.

81 kg-ban a holland Peter Müllenberg az ukrán Mykhailov Vladyslav ellen lépett ringbe és kisebb meglepetésre, viszonylag könnyűnek mondható győzelmet aratott felette.

81 kg-ban az orosz Kosenkov Andrei következett a horvát Cvetkovic Leo ellen és itt is meglepetésnek mondható talán, hogy a horvát fiú egyhangú pontozásos győzelme lett az összecsapásuk vége.

81 kg-ban ismét magyar következett. Az olasz Antonaci Federico küzdött meg Kovács Pál ellen. Nem ment ez se végig Kovács Pál, a harmadik menetben befejezte a csatát, így ő léphetett szerencsére tovább.

91 kg-ban a lengyel Soczynski Michal ellenfele a szlovák Michálek Dávid volt. A szlovák versenyző egyhangú pontozással tudott győzni.

+91 kg-ban Mouhidine aziz Abbes olasz versenyző csaphatott össze a belorusz Dzmitry Makarevich ellen és sikerült is egyhangú pontozással legyőznie őt.

Végül +91 kg-ban a holland Stanley Koemans küzdött meg a horvát Milun Marko ellen, aki az első menetben már be is fejezte a küzdelmet itt úgy lépett tovább innen, hogy meg se izzadt igazából.

A küzdelmek, még mindig a selejtezőkkel folytatódnak.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook