2019. január 19. - Márió, Sára

Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny - 2. nap

2018. február 9. Szerző: Rózsa Misi
Csütörtökön folytatódtak a selejtezők. Ezen a napon már nem csak a férfiak, hanem a nők is ringbe léptek. Ahogy itt már megszokhatták a küzdelmek két ringben zajlottak egy időben. Mindkét ringben a nők adták meg az alaphangját a küzdelmeknek. Itt is eláruljuk előre, hogy a magyarok vegyes napot zártak. 12 siker mellett 9 negatív eredmény lett a mérlegünk. Reméljük,a folytatás egyre jobb lesz magyar szempontból.

 

Az A ringben történt:

51 kg-ban a magyar Beri Krisztina ellenfele a horvát Kljaic Anita volt. A magyar versenyzőnek nem okozott komolyabb problémát az ellenfél, nagyon jó bunyóval, magabiztosan nyert egyhangú pontozással.

60 kg-ban Tar Flóra csatázott a cseh Alena Navratilovával és megosztott pontozással, de nagy fölénnyel megnyerte az összecsapásukat.

52 kg-ban Szaka István az angol Blane Hyland-ot kapta ellenfélnek. Szaki kirobbanó formában van, ezt jól mutatta az a könnyedség is, ahogy túl tudott lépni ellenfelén egyhangú pontozás mellett.

52 kg-ban az izraeli Alavgridan David, kisebb meglepetésre, egyhangú pontozással el tudta a további küzdelmektől búcsúztatni az orosz Soltukhanov Elbrust.

Azt is kevesen gondolták a mérkőzésük előtt, hogy 56 kg-ban a cseh Miroslav Gorol, le fogja tudni simán győzni az ukrán Chuliacheiev Oleh-ot. De így történt.

56 kg-ban küzdött meg egymással az orosz Chernyshev Makszim és a szlovák Tankó Viliam. Hatalmas csata alakult ki közöttük, igazi szoros küzdelem, amit aztán végül a szlovák nyert meg megosztott pontozással.

60 kg-ban végre újabb magyar versenyző következhetett Gálos Roland, akinek az angol Thomas Hodgson jutott ellenfélnek. Gálos nagyon ügyesen oldotta meg a feladatot, végig irányította az összecsapást és kétséget sem hagyott azzal kapcsolatban,melyikük a jobb bunyós. Szépen oldotta meg a továbblépés feladatát.

60 kg-ban Melenyuk Olexandr következett Ukrajnából, az orosz Stepanov Fedor ellen. Itt is egyértelmű volt végig a két küzdő között a jelentős különbség az orosz javára, ezért senkit nem lepett meg, hogy a végén az ő keze emelkedhetett a magasba.

64 kg-ban megint magyarért izgulhatott a közönség, hiszen Fodor Milán következett, a nagyon erős kazah, Toltayev Sanatali ellen. Sajnos a magyar fiú nem tudott az ellenfele fölé kerekedni, ezért búcsúzni kényszerült összecsapásuk után a versenytől.

64 kg-ban a belorusz Yauheni Dauhaliavets nagyon határozottan alulmaradt a moldáv Galagos Dimitrivel szemben.

64 kg-ban megint magyar érdekeltségű összecsapás következett, Jankó Krisztián léphetett a kötelek közé a cseh Novak Petr ellen. Sajnos a rutinosabb,jobb formában lévő cseh versenyző határozottan jobb volt és ő nyert ezért.

64 kg-ban küzdött meg a koszovói Violant Sylesmani a horvát Pijetraj Erik ellen. Itt se volt nehéz dolga a bíróknak a horvátnak ítélni a győzelmet.

69 kg-ban Kozák László következhetett a szlovák Zold Thomas ellen. Kozák nem csak, hogy fegyelmezetten, technikásan szépen, bokszolt, de a bunyójával kifejezetten ki tudta szolgálni a közönség magas színvonalú szórakoztatását is, nagyon simán nyert és jutott tovább innen.

69 kg-ban a kazah Shymbergenov Aslanbek mérkőzés nélkül nyert a belorusz Pavel Kastramin ellen, mivel az nem állt ki ellene.

75 kg-ban Tóth Ádám ellenfele a cseh Bartl Milos volt. Sajnos érdemben el kell mondani, hogy Tóthnak momentuma sem volt itt, és így megérdemelten kapott ki egyhangú pontozás mellett.

75 kg-ban a moldáv Carapuvski Viktor a holland Max van der Pas-t kapta ellenfélnek és nem volt szerencsés számára, mert a holland fiú, igen csúnyán elverte őt.

75 kg-ban ismét magyar közvetkezett, Cservenka Róbert. Ő a lengyel Meteusz Gonski ellen lépett a kötelek közé és az első perctől kezdve magához ragadva a kezdeményezést, nagyon szép, meggyőző fölényű győzelemmel léphetett tovább.

75 kg-ban küzdött meg az olasz Sarchioto Giovanni a magyar Árpád Viktor ellen. Sajnos az olasz határozott volt, erős és jobb napot kifogva, egyhangú pontozással megnyerte az összecsapásukat.

81 kg-ban a lengyel Stanioch Lukas következhetett a belorusz Mikhail Dauhaliavets ellen. Ezt az összecsapást egyhangú pontozással a belorusz nyerte meg.

81 kg-ban Lukácsy Bencénk következhetett a moldáv Tihon Sergiu ellen. És nagy örömünkre a magyar közönség itt egy szintén egyértelmű fölény mellett kivívott magyar sikernek örülhetett.

ö1 kg-ban Hámori Ádám lépett szorítóba a belorusz Siarhei Karneyeu ellen. Nagyot bokszolt egymással a két fiú, nem volt könnyű ellenfél a belorusz, de Hámori magabiztos volt és kiválóan követve a taktikai utasításokat, megnyerte az összecsapásukat, jöhet a folytatás.

91 kg-ban a román Paul Andrei Aradoaie csatázott az orosz Mansurov Shamil ellen. Nagyon-nagyon szoros küzdelem alakult ki közöttük, amiben egy picivel a románt látták jobbnak a bírók.

+91 kg-ban megint egy román, Daniel Burciu léphetett ringbe az ukrán Shevadzutskyil Ihor ellen. Az ukrán a harmadik menetben idő előtt el tudta érni, hogy befejezzék a mérkőzést.

+91 kg-ban az utolsó pár itt a moldáv Zavatin Alexei volt, aki Berki Károllyal vívott nagyon izgalmas, szoros mérkőzést. Szerencsére hiába volt szoros a küzdelmük a végén a bírók a magyar fiú kezét emelték a magasba.

A B ring csatái sem voltak könnyen felejthetőek:

51 kg-ban a brit Lisa Whiteside és a cseh Nella Freiherova csatája nyitotta a sort. A brit hölgy, egyhangú pontozással tudott nyerni.

60 kg-ban a horvát Beraim Sara ellen a mi Mezővári Kingán léphetett kötlek közé, de sajnos egyhangú pontozásos vereség lett számára a vége.

52 kg-ban az olasz Zara Cristian következett Virbán Martin ellen. Az olasz nehéz feladat elé állította a magyar fiút, kemény és szoros csatát vívtak egymással, de hála Istennek,Virbán jobbnak bizonyult és tovább tudott jutni ezzel.

52 kg-ban mérkőzött a mongol Nurlan Askhar az orosz Stakheev Maksim ellen. Az orosz bizonyult ellenállhatatlannak és egyhangú pontozással meg is nyerte a mérkőzést.

56 kg-ban a cseh vitéz Erik Huliev küzdött meg Csóka Nándi ellen. Csóka zseniális stratégiával lépett a szorítóba és gyakorlatilag tökéletes bunyót bemutatva, egyhangú pontozással győzte le ellenfelét.

56 kg-ban Erylmaz Halit Olaszországból Suleimenov Ilyas kazah versenyző ellen harcolt egyet. A kazah egyhangú pontozással nyerni tudott.

60 kg-ban Takács Michal szlovák versenyző következett a holland Enrico Lacruz ellen. Itt is egyhangú pontozás döntött, ezúttal a holland javára.

60 kg-ban vívta mérkőzését a belorusz Dzmitry Asanau a mongol Erdenbat Tsendbaatar ellen. A belorusz versenyző harcolta ki magának a győzelmet.

64 kg-ban Baatarsukh Chinzorig Mongóliából következhetett a lengyel Radomir Obrusniak ellen. És a mongol fiú, egyhangú pontozással nyerni tudott.

64 kg-ban az orosz Bakaev Alikhan ellenfele a cseh Pavel Polakovic volt. Ha picivel nehezebben is mint ahogy várni lehetett, de az orosz szerezte meg a győzelmet.

64 kg-ban mérte össze a tudását a magyar Sarca Nicola, az ukrán Beliak Tymur ellen. Sajnos a magyar fiúnkat a második menetben kiütötte az ukrán.

64 kg-ban hatalmas veszteség számunkra, hogy az olasz Jozia Francesco ha nagyon szoros meccsen is, 3-2-es eredmény mellett, le tudta győzni Kovács Richárdot. Hogy valóban az lett itt a győztes, akit kihirdettek, azzal kapcsolatban maradtak bennünk kétségek.

69 kg-ban az angol Syrus Pattinson, könnyű győzelmet aratott a lengyel Holka Kamil ellen.

69 kg-ban bravúrt mutatott be Vadász András azzal, hogy ha nagyon szoros küzdelemben is, de le tudta győzni ukrán ellenfelét, Petrov Viktort.

75 kg-ban a svéd Erik Mendoza küzdött kevés eséllyel a kazah Toles Abay ellen. Igaz a svéd picit meg tudta nehezíteni a kazah fiú dolgát, de nagyon kevésnek bizonyult így is vele szemben.

75 kg-ban az angol benjamin Whittaker meglepő könnyedséggel intézte el egyhangú pontozás mellett az orosz Khataev Shamilt.

75 kg-ban a ghánai Shaklu Samed csak statiszta szerepet tudott eljátszani a belorusz Vitali Bandarenka ellen.

75 kg-ban az egyik legrosszabb hír, hogy egészségügyi problémák miatt Harcsa Zoltán nem tudott kiállni, a cseh Miroslav Juna ellen, akit simán legyőzött volna, így a cseh versenyző, mérkőzés nélkül juthatott tovább.

81 kg-ban a kazah Nurdauletov Bekzad nem kis meglepetésre vereséget szenvedett el a holland Peter Müllenberg ellen.

81 kg-ban a horvát Cvetkovic Leo, sajnos egyhangú pontozással legyőzte a mi Kovács Pálunkat.

91 kg-ban A horvát Pratliacic Luka lépett szorítóba az ukrán Lisovyi Dmytro ellen. Jó meccset vívtak egymással, ami horvát győzelmet hozott.

91 kg-ban a cseh Jiri Havel ellenfele a szlovák Michálek Dávid volt. Ez az összecsapás, szlovák győzelemmel zárult.

+91 kg-ban a román Filip Cristian Raznau nem bírt a kazah Daurenuly Aiboldy ellen, és egyhangú pontozásos vereséget szenvedett el tőle.

+91 kg-ban került sor az utolsó összecsapásra is, az olasz Mouhiidine Aziz Annes és a horvát Milun Marko között. Szenzációs mérkőzést vívtak egymás ellen, látványos, szoros jó csatát, aminek a végén a horvát örülhetett igazán.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook