2019. január 19. - Márió, Sára

Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny - 3. nap

2018. február 10. Szerző: Rózsa Misi
Rohan az idő. Ha kellemes, izgalmas eseményen vesz részt vagy azt követ az ember, akkor ez természetes dolog. Így van ez itt a Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyen is.

 

Már el is ért pénteken az esemény az elődöntők időszakához. Ez is hozott igazi nagy izgalmakat. Ahogy az lenni szokott, hölgyeké az elsőbbség, ők is nyitották a párharcok sorozatát. 15 versenyzőnk mérkőzhetett meg pénteken a döntőbe jutásért. 5 kiváló ökölvívó ki tudta harcolni, hogy holnap már a legfényesebb éremért mérkőzzön, 10-nek be kellett érnie a bronzérem fényével.

51 kg-ban Pap Zsófia a cseh Jana Prokesova ellen mérkőzött meg, de sajnos nem tudott bejutni a döntőbe, ellenfele legyőzte őt.

51 kg-ban mérkőzött meg Beri Krisztina is az angol Lisa Whiteside ellen, de sajnos itt sem lehetett magyar győzelemnek örülni.

57 kg-ban Szűcs Szabina is az elődöntőben búcsúzott a versenytől, mert az angol Crystal Barker legyőzte őt.

60 kg-ban Oláh Eszter a koszóvói Donjeth Sadikv ellen folytatta a rosszul indult magyar sorozatot és sajnos ő is vereséggel távozott a ringből.

75 kg-ban nagyon izgulhattunk az utolsó magyar női versenyzőért, Nagy Tímeáért, aki nagyon szoros izgalmas jó meccset bokszolt a cseh Martina Schmoranzová ellen és megtörte a jeget, mert sikerült győznie és ezzel bent van a döntőben.

52 kg-ban Szaka István ellenfele az izraeli Alavgridan David volt. Nagyon megdolgoztatta ellenfele a magyar fiút, végig nagyon ott kellet lennie fejben is a sikerhez, de megoldotta feladatot, így Szakáért szombaton már a döntőben lehet szorítani.

52 kg-ban Virbán Martin sem kapott könnyű feladatot azzal, hogy az eddig kiválóan menetelő orosz Stakheev Maksimon keresztül beverekedje magát a döntőbe. Virbán nagyon szépen bokszolt, nagyon szoros versenyt alakított ki, nem volt könnyű a végén eldönteni, hogy valóban melyikük volt a jobb, de a bírók sajnos itt az oroszt látták annak, így Martin nem jutott a döntőbe.

56 kg-ban a cseh Miroslav Gorol a szlovák Tanko Viliam ellen küzdött és mivel végig ő irányított, ő talált többet tisztán, megérdemelten nyerte meg kettejük küzdelmét és jutott be a döntőbe.

56 kg-ban Csóka Nándor következett, a kazah Suleimenov Ilyas ellen. Itt is olyan szoros mérkőzés alakult ki a két versenyző között, hogy nagyon nehéz volt dönteni melyiküket hozzák ki győztesnek, de a szerencse sajnos inkább a kazahnak kedvezett, ezzel Csóka számára is véget ért a verseny.

60 kg-ban Gálos Roland az életveszélyes oroszt, Stepanov Fedort kapta feladatnak. És mindenkit meglepett az a könnyedség, ahogy Gálos átgyalogolt az erős ellenfelén és sima egyhangú pontozásos győzelemmel verekedte be magát a döntőbe.

60 kg-ban a holland Enrico Lacrus a belorusz Dzmitry Asanau ellen lépett szorítóba. Itt is nagyon szoros küzdelmet láthattak a nézők, és egy hajszállal, de a belorusz volt a jobb,így rá vár még az utolsó nagy csata a tornán.

64 kg-ban A kazah Toltayev Sanatali ellenállhatatlannak bizonyult és simán le tudta győzni moldáv ellenfelét, Galagos Dimitrit.

64 kg-ban igen szép meglepetés született mert ha nagyon szoros, nagy csatában is, de a mongol Baatarsukh Chinzorig legyőzte az orosz Bakaev Alikjant és így ő lehet ott a szombati döntőben.

64B kg-ban a cseh Novak Petr következhetett a horvát Pijetraj Erik ellen és nagyon sima pontozásos győzelemmel léphetett túl rajta.

64B kg-ban Az ukrán Beliak Tymur itt olasz ellenfelet kapott, Jozia Francesco személyében, és legyőzve őtt ő is ott lesz a döntő mezőnyében.

69 kg-ban Kozák László ellenfele a kazah Shymbergenov Aslanbek volt. Hatalmas csata alakult ki a két fiú között, a bírók a kazah fiút látták minimálisan jobbnak, bár ez a döntésük azért talán itt vitatható volt.

69 kg-ban az angol Syrus Pattinson mérkőzött meg Vadász Andrással. A legkisebb mértékben sem volt könnyű dolga a magyar versenyzőnek, nagyon nagyot is kellett küzdeni annak érdekében, hogy a végén az ő kezét emeljék a magasba. De meg volt és ennek nagyon lehetet örülni.

75 kg-ban a cseh Bartl Milos ellenfele a kiváló holland Max van der Pas volt. A holland nagyon sima győzelmével ért véget ez a küzdelem.

75 kg-ban a kazah Tolesh Abay talán túl lazán vette az angol Benjamin Whittakert és ennek is szerepe lehetett abban, hogy sima vereséget kellett elszenvednie tőle.

75B kg-ban Cservenka Róbert, az olasz Sarchioto Giovannit kapta a sorstól ellenfélnek. Nagyon nagyot kellett keményen küzdenie azért, hogy legyőzhesse a talján versenyzőt, de megoldotta a feladatát, így ő is ott lesz holnap a döntőben.

75B kg-ban a belorusz Vitali Bandarenka sima egyhangú pontozással búcsúztatta a folytatás lehetőségétől a cseh Miroslav Junat.

81 kg-ban sajnos a belorusz Mikhail Dauhaliavets az első menetben már kiütötte a magyar Lukácsy Bencét, így egyértelműen ő jutott a döntőbe.

81 kg-ban a holland Peter Müllenberg a horvát Cvetkovic Leo ellen vívott nagyon szoros csatát, de a végén csak elérte,hogy beverekedje magát a döntőbe.

91 kg-ban sajnos Hámori Ádámnak sem sikerült a végső bravúr, nagyon szoros csatában a román Paul Andrei Aradioaie legyőzte őt, bár itt se biztos,hogy a bírók a legjobb döntést hozták…

91 kg-ban a horvát Pratliacic Luka kegyetlenül nagyot verekedett a szlovák Michálek Dávid ellen, de nem sikerült győznie, így ellenfele jutott tovább a végső összecsapásba.

Az utolsó mérkőzést +91 kg-ban játszották le. Az ukrán Shevaduztskyl Ihor ellenállhatatlanul küzdött így sajnos megérdemelten nyert egyhangú pontozással Berki Károly ellen.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook