2018. december 15. - Valér

Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny - döntő

2018. február 11. Szerző: Rózsa Misi
És eljutott Debrecenben a Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny a legfontosabb részéhez, a döntőkhöz, ahol minden a helyére kerül, ahol minden feltett és fel nem tett kérdésre választ kaphatnak, az érdeklődök.

 

Szenzációs torna jött össze ebben a sorozatban. A szervezők igen alaposan kitettek magukért, a közönség is a toppon volt, a versenyzők is alaposan kitettek magukért, sok esetben még azok is, akiknek nem sikerült nyerniük. A nevelő egyesületek is büszkék lehetnek a műhelymunkájukra, mert komoly fejlődést lehetetett szinte minden versenyző esetében tapasztalni. És az egyesületek,nevelőműhelyek ritkán kapnak a médiától és a közönségtől megfelelő kiemelést, elismerést, pedig nagyon megérdemelnék, hiszen ezen műhelyek sikeres munkája nélkül nem lehetnének eredményes versenyzők se.

A végső mérlegre büszkék lehetünk mi magyarok. Hiszen a torna végére összesen 17 magyar éremnek lehetett örülni. Ebből 10 bronzérem lett, 4 ezüst és 3 arany. A torna legjobb női csapata: Anglia lett.

A legjobb férficsapat címet: Kazahsztán gyűjtötte be.

A torna legjobb ökölvívója: Benjamin Whittaker lett Angliából.

A torna legjobb magyar ökölvívója: Gálos Roland

A legharciasabb ökölvívó: Ukrajnából Tymur Beliak lett.

A legjobb magyar csapat: a Debrecen csapata.

A döntők napját is a nők küzdelmei indították el.

51 kg-ban a cseh Jana Prokesova küzdött meg az angol Lisa Whiteside ellen. A küzdelmük sima angol győzelemmel ért véget egyhangú pontozás mellett.

57 kg-ban Nagy Angéla küzdhetett meg az angol Crystal Barker ellen lépett szorítóba. Sajnos itt sem alakult ki szoros küzdelem, jelentős volt az angol fölénye, ami után egyhangú pontozással tudott nyerni.

60 kg-ban a koszóvói Donjeth Sadikv a horvát Beraim Sara ellen küzdött meg és győzte azt le egyhangú pontozással.

75 kg-ban már biztos volt, hogy magyar győzelem lesz a vége, hiszen két magyar lány, Pallás Szimonetta és Nagy Tímea vívták a döntőt. A végső győzelemnek küzdelmük után Nagy Tímea örülhetett.

52 kg-ban Szaka István ellenfele az orosz Stakheev Maksim volt, aki elég nehéz falatnak ígérkezett, de ezt nem töltötte be, mert Szaka feltüzelt formában, hatalmasat bokszolt ellene és mondhatjuk igen simán sikerült legyőznie.

56 kg-ban a cseh Miroslav Gorol csatázott az aranyért a kazah Suleimenov Ilyas ellen, aki a második menetben kiütötte őt.

60 kg-ban Gálos Roland következhetett, a belorusz Dzmitry Asanau ellen. Gálos itt is nagyon érett, nagyon határozott és mégis fegyelmezetten biztonságos ökölvívást mutatott be és nagyon látványos módon sikerült legyőznie ellenfelét és megszereznie ezzel a bajnoki címet.

64 kg-ban a kazah Toltayev Santali ellenfele a döntőben a mongol Baatarsukh Chinzorig volt. A kazah versenyző látványosan erősebb, technikásabb volt és sima egyhangú pontozásos győzelmet ért el itt.

64B kg-ban a cseh Novak Petr az ukrán Beliak Tymur ellen próbált sikert elérni, sikertelenül, mert az ukrán nagyon könnyedén verte meg őt.

69 kg-ban Shymbergenov Aslanbeg Kazahsztánból vívott nagyon szoros és érdekes mérkőzést Vadász András ellen. Vadász keményen ellenállt, komoly visszatámadásai voltak, de nehéz lenne vitatni, hogy a végén a kazah hiába bokszolt szépen a magyar fiú, jogosan bizonyult nála jobbnak ezúttal.

75 kg-ban a holland Max van der Pas ellenfele az utolsó felvonásban az angol Benjamin Whittaker volt, aki álom bunyót bemutatva győzte le igen simán a holland versenyzőt.

75B kg-ban Cservenka Róbert következett, a belorusz Vitali Bandarenka ellen. Sajnos a magyar fiúnak nem sikerült bravúrt elérnie, így be kellett a végén érnie az ezüstérem megszerzésével.

81 kg-ban a belorusz Mikhail Dauhaliavets küzdött meg a holland Peter Müllenberg ellen. A holland nem túl sokat tudott mutatni ezúttal ellene, így a belorusz sima győzelmet tudott aratni.

91 kg-ban a román Paul Andrei Aradoaie küzdelem nélkül nyert itt, mert a szlovák Michálek Dávid nem tudott kiállni ellene.

+91 kg-ban az ukrán Shevadzutskyi Ihor vívta a torna utolsó küzdelmét a kazah Daurenuly Aiboldy ellen. Igazi nagy küzdelem nem alakulhatott ki közöttük, az ukrán egyértelműen jó volt és kisebb sebesség mellett is sima győzelmet arathatott.

A döntőket végig full teltház kísérte a verseny helyszínén és egyre pozitívabb jelnek tudható be, hogy nem ez az első hazai verseny, ami rengeteg embert képes kicsábítani a lelátókra, reméljük, ez egy pozitív folyamat marad és hamarosan minden ökölvívó mérkőzést mint egykor, teltházak előtt lehet majd lejátszani, ami sokat segítene a versenyzőknek, de a sportágnak magának is. Kicsit szomorú is vagyok, hogy vége van, mert ezeket a szép és izgalmas csatákat még elnéztem volna egy jó darabig.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook