2019. január 18. - Piroska

A bokszos csajok nem tudnak leállni

2018. február 5. Szerző: Rózsa Misi
A magyar ökölvívó lányok, már év elején túl voltak egy komoly nemzetközi megmérettetésen, ahonnan igen szépnek mondható eredménnyel tért haza a csapat. De kevés idő maradt a pihenésre, mert hamarosan újabb nagy nemzetközi tornán lettek érdekeltek lányaink.

 

Női serdülő, junior és ifista ökölvívó lányaink Svédországba utaztak el, hogy a Golden Girl tornán hozzanak dicsőséget a hazai ökölvívás számára. Én elárulom előre, hogy a kertész a gyilkos , vagyis a lányoknak itt is sikerült kiemelkedően jól helyt állniuk szerencsére.

Remek hangulat, jól felszerelt terem, a versenyre rengeteg kilátogató érdeklődő és a városban jó nagy hideg és hó fogadta a lányokat.

Az első nap még nem volt túl fényes. Bár a serdülő 46 kg-ban mérkőző Jónás Kornéliától és a junior 52-kg-ban kötelek közé lépő Jozó Csengétől nem is várhattunk hatalmas csodát. Ez a két kislány, élete első komolyabb nemzetközi mérkőzésén vehetett itt részt, számukra a legfontosabb cél a tapasztalat megszerzése volt és hogy szokták a nemzetközi versenyek ritmusát és hangulatát. Ráadásul még a sorsolásnál Fortuna sem állt melléjük, mert Jozó Csenge ellenfele a nagyon ügyes francia Lauryn Brankaerrel találkozott, míg Jónás Kornéliánk a rutinos ír Robyn Murrant kapta ellenfélnek. Mindkét magyar lány nagyon-nagyot tudott küzdeni, ügyesek voltak, bíztatóan mozogtak, de a rutin hiánya még megmutatkozott teljesítményükön, így sajnos nem tudtak nyerni.

A második napon Jónás Kornélia ismét ringbe léphetett. És a tét súlya nélkül bokszolva, csodálatosan nagyot ment előre, és abszolút könnyedén sikerült megvernie dán ellenfelét, ami nagyon szép siker már önmagában is, a mutatott fegyelmezett, érett bunyó mellett, pedig egyenesen csodálatos.

51 kg-ban Lakotár Hanna mérkőzhetett meg egy kellemetlen norvég ökölvívó ellen, de magabiztosan oldotta meg a feladatát és szép győzelemmel örvendeztetett meg mindenkit. Persze a mindenki alatt itt most a norvégokat nem értjük.

Hámori Luca, az ifik 60 kg-os súlycsoportjában mongol ellenfelet kapott, akit bizony kegyetlenül kiszámoltatott a második menetben már.

Három magyar lány érte el, hogy döntőbe kerülhessen az erős nemzetközi mezőnyt felvonultató tornán. Lakotár Hanna, Hámori Luca és Kiss Bettina.

Lakotár Hannának 51 kg-ban nem igen volt sok esélye az orosz Sharapova Liubovval szemben. Ennek ellenére Hanna nagyon ügyesen mozgott, szép találatai voltak és fel tudta venni a versenyt erősebb ellenfelével, ami akkor is szép teljesítmény, ha nem sikerült itt a legfényesebb érmet kiverekednie magának.

Kiss Bettina 54 kg-ban szintén hatalmasat bokszolt a francia Jeyssa Marcel ellen, de sajnos a végén itt ő is vereséget szenvedett el , ami miatt „csak” az ezüstérem kerülhetett a nyakába.

De aztán jött 60 kg-ban a csodálatos Hámori Lucánk, hogy az angol Ellis Hopkinssal mérje össze erejét. Olyat bokszolt itt, hogy azzal még az őt jól ismerő szakembereket is meg tudta lepni és egy pillanatig nem forgott kétségben a sikere, ami meg is lett a végére, így meg lett a kemény tornán a magyar aranyérem is szerencsére.

Nagy elismerés a lányoknak azért, hogy ismét remek teljesítménnyel bizonyították kiemelkedő képességeiket. És természetesen minden elismerést megérdemelnek a válogatott mellett dolgozó szakembereink is és a lányok egyesületénél dolgozó stábok azért, hogy ennyire sikeresen felkészítették a lányokat a nem kis kihívásra.

Le a kalappal hölgyeim!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook