2023. február 7. - Rómeó, Tódor

Bolt és a dopping

2018. október 16. Szerző: Szele Tamás
Kérem, ha hisszük, ha nem Usain Bolt akkor is focizni fog, ha nem ebben a sportágban ért el eredetileg világsikert. Végső soron az ő dolga: ha ő úgy érzi, tudna még nagyot alakítani, csak épp nem az atlétikában, hanem a focipályán, lelke rajta, próbálja meg. És hát próbálja, próbálgatja... de rögös az út, teli van buktatókkal, még ha a legjobb szándékkal járja is.

 

Ugyebár, elég sokat kereste volt a helyét. A Dortmundnál próbajátékon vett részt (bár valamiért nem erőltették a szerződést), júniusban az Egyesült Nemzetek Soccer Aid elnevezésű jótékonysági mérkőzésén játszott az Old Traffordban, tett egy kitérőt Dél-Afrikába is, most meg Ausztráliában próbálkozik, egészen pontosan a Central Coast Mariners csapatában, ahol, úgy tűnik, komolyan kezdenek felfigyelni rá. A minap egy felkészülési meccsen duplázott is, két gólt lőtt a Macarthur South West United ellen. Bolt egy távoli lövéssel szerezte meg karrierje első gólját, ami után természetesen nyilazva ünnepelt. Majd nem sokkal később egy védelmi hiba után már duplázott, azzal lett 4-0 a végeredmény csapata javára.

Csak hát, a focinak is vannak árnyoldalai, kellemetlen pillanatai, a labdarúgás sem kizárólag gólörömből áll. Usain Bolt most kifejezetten fel van háborodva, ugyanis behívták egy doppingtesztre. És nem teljesen érti, hogy mi okból – az Instagramon ki is fakadt:

„Hogyan mehetnék egy doppingtesztre ma? Még nem vagyok profi futballista.

Komolyan.

Miért tesztelnek, amikor még nem szerződtem le egy klubhoz sem?

Azt mondták: Én egy elit sportoló vagyok, ezért tesztelniük kell.

Akkor jól van.”

Hát ha jól van, az esetben nincs rosszul... komolyra fordítva a szót, ez bizony olyasmi a fociban – de az atlétikában is! - mint egy katonai behívó. Ha hívnak, akkor bizony menni kell, különben kellemetlen következmények várhatóak. Bolt természetesen ment is, fegyelmezetten – megérthető a sértődöttsége, hiszen még messze nincs szó semmilyen tétről, de ha kicsit bölcsebben fogná fel a dolgot, még örülhetne is neki.

Ez ugyanis jó jel.

Azt jelenti, hogy úgy a klubja, mint az Ausztrál Futballszövetség komolyan veszi, partnernek tekinti, jó esélye van a szerződésre.

Ne sértődj meg, Usain, örülj neki!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook