2019. május 26. - Evelin, Fülöp

Bolt és a foci

2018. augusztus 19. Szerző: Szele Tamás
Valami baj van Usain Bolttal, valami nem stimmel a nyolcszoros olimpiai bajnok jamaicai sprinter esze tokjával (jegyezem meg minden, őt megillető tisztelet mellett). Ugyanis Boltnak az lett a rögeszméje, hogy futballistaként tér vissza a pályákra. Mármost futni kétségtelenül tud, azzal nincs hiba, de a foci azért kicsit többről szól... én is szoktam bevásárolni, mégsem indulok súlyemelésben egy kerületi versenyen sem.

 

Persze, mikor először említette ezt az elképzelését, senki sem vette komolyan. Visszavonult, a világ egyik legszebb sportkarrierjének csúcsán, nem is földönfutóként, most itt lenne az ideje, hogy élvezze a jól megérdemelt pihenést. Az ám, de Bolt mindenképpen focizni akar. Sőt, focizna is: a Dortmundnál próbajátékon vett részt (bár valamiért nem erőltették a szerződést), júniusban az Egyesült Nemzetek Soccer Aid elnevezésű jótékonysági mérkőzésén játszott az Old Traffordban, tett egy kitérőt Dél-Afrikába is, most meg Ausztráliában próbálkozik.

Nagy tömeg fogadta a sydney-i repülőtéren, ahol megjelentek a lehetséges csapata, a Golden Coast Mariners vezetői és szurkolói is. Az egykori atléta elmondta, megpróbál felkészülni az októberi bajnoki rajtra és reméli szerepet is kaphat majd.

„Focizni akarok, és ha lehetőséget kapok, akkor meg fogom mutatni, mit tudok. Sokan kérdezték, hogy ez az álmom, azt válaszoltam, nem, ez a valóság.” - nyilatkozta. Boltot várhatón augusztus 21-én, 32. születésnapján a Golden Coast első edzésén lehet majd látni a klub sárga-fekete szerelésében és ha szerződést kap, akkor fizetésének a 70 százalékát a klub, a többit az ausztrál szövetség állja.

Az ausztrál nemzeti bajnokság majd októberben kezdődik. A Golden Coast 2013-ban megnyerte a bajnokságot, tavaly viszont csak 10. helyen végzett.

Hát, ahhoz nem kell különösebb jóstehetség, hogy meglássuk: Bolt labdarúgási kísérletei nem okvetlenül nyitnak majd új korszakot a sportág történetében, és akkor még finoman fogalmaztunk. Mondhatnánk, hogy próbálkozzon kisebb klubcsapatoknál talán, de az meg nem volna méltó az ő dicső múltjához.

Tulajdonképpen, ha ez a hobbija, miért ne próbálkozzon?

Lehetne rosszabb is.

Például, ha nem focistának, hanem hattyúnak, páncélozott rohamlövegnek vagy netán balerinának képzelné magát.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook