2023. február 7. - Rómeó, Tódor

Bolt és a forma

2018. november 2. Szerző: Szele Tamás
Tulajdonképpen kifejezetten érdekes történet Usain Bolté, hiszen ha jobban megnézzük, egyszerre szól arról, hogy a kiváló atléta a csúcson hagyta abba az atlétikát és arról, hogy továbbra is vágyik a sikerre, igaz, most már a focipályán. Az atlétikában képes volt reális döntést hozni, a labdarúgásban még vannak gondok, mintha nem látná tisztán a helyzetét...

 

Arról szóltak ugyanis a hírek, hogy Bolt le kíván szerződni az ausztrál Central Coast Mariners focicsapatához. Abban nem is volt hiba, hogy ezt a szerződést ő akarta – azonban a klub már kevésbé rajongott az ötletért, az üzlet nem is jött össze. Hivatalosan azt a magyarázatot adták, hogy „nem tudtak megállapodni” a nyolcszoros olimpiai bajnok sprinterrel.

Ezt Mike Charlesworth klubtulajdonos jelentette be pénteken. Azt mondta, annak ellenére, hogy nem sikerült elérni, hogy Usain Bolt náluk folytassa sportpályafutását, nagyon izgalmas volt az a nyolc hét, amit az olimpiai bajnok, világcsúcstartó futó velük töltött.

Pedig a 32 éves sztár leigazolásához támogatókat is keresett a klub, ugyanis nem érte volna be aprópénzzel – igaza is van, a Bolt név egy brand, meg kell fizetni. Csak kár, hogy a futásban brand, nem a fociban.

A világ egyik legsikeresebb atlétája tavalyi visszavonulása óta hangoztatja, hogy futballistaként szeretné folytatni. Szóba került már Németország, a Dél-Afrikai Köztársaság és Norvégia is, végül augusztusban az ausztrál csapatnál állt edzésbe. Bolt felkészülési mérkőzéseken is pályára lépett, és bár az egyiken két gólt szerzett, számos kritika érte a teljesítményét.

Végül azonban, a sok udvariaskodó mellébeszélés közben csak elhangzott az igazság: Mike Mulvey vezetőedző úgy fogalmazott, jelenlegi formája miatt nem tud helyet biztosítani a csapatban Boltnak. A klubnál elmondták, komoly fejlődésen ment keresztül az elmúlt hetekben, és törekszenek rá, hogy több intenzív egyéni edzést és játékidőt biztosítsanak számára, de utóbbira bajnoki meccseken egyelőre nem kerülhet sor. Bolt korábban visszautasította a máltai Valletta FC két évre szóló szerződésajánlatát, de más európai klubok továbbra is érdeklődnek iránta.

Egyszóval nem csak a pénz volt a baj. Az egy dolog, hogy Bolt sokba került volna, de talán így is megérné a szerződtetése – ha megfelelő formában lenne. És kétségtelen, hogy futáshoz megfelelő is lehet, csak éppen valakinek meg kéne magyaráznia neki, hogy a foci egy másik sport.

Van egy olyan érzésem, hogy még nem ért véget Bolt kacérkodása a labdarúgással, hallunk még felőle eleget a jövőben...

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook