2019. február 16. - Julianna, Lilla

Borzalmasan kezdett a jégkorong válogatott

2018. április 23. Szerző: Rózsa Misi
A magyar jégkorong válogatottunk számára elindult a divízió 1/A Világbajnokság. Nagy reményekkel vártuk a torna indulását, mert titkon erősen reménykedünk abban, hogy a magyar jégkorong válogatottnak sikerül újra az elitbe felverekednie magát, annak ellenére, hogy nagyon erős és jó ellenfelek ellen kellene ehhez sikereket elérni.

 

A hat csapat közül a végén azoknak lesz esélyük felkerülni, akik az első két helyen végeznek. A 6. helyen végző csapat kiesik az 1/A-ból. Akikkel meg kell itt küzdenünk:

Kazahsztán

Olaszország

Nagy-Britannia

Szlovénia

Lengyelország

Az első mérkőzésen a magyar csapat Kazahsztán legjobbjaival találkozott. Természetesen nem mi voltunk az esélyesei a találkozónak. De az első két harmadban kifejezetten jól tartotta magát a magyar csapat és többször is hajszál választott el minket attól, hogy előnyt szerezzünk, igaz helyzetek bőven adódtak a másik oldalon is. Két harmad, nulla gól. Aztán sajnos jött a harmadik harmad és a magyar összeomlás benne. Az egész harmad során, mindössze 5 esetben próbálkoztunk kapura lövéssel, ami nagyon gyenge teljesítmény volt. Ellenfelünk ezzel szemben 12 kísérletet hajtott végre lövésben. Ha csak kísérlet maradt volna, akkor nem is lett volna ebből nagy baj, de sajnos 3 esetben a korong a magyar kapuban kötött ki, így alakult ki a kazahok javára a 3-0-s végeredmény.

Két másik mérkőzést is játszottak a csoportban vasárnap. Nagy-Britannia ellenfele Szlovénia volt. Az első harmadban még tudták tartani magukat a szlovénok, és 1-1-es eredményt harcoltak ki. De Nagy-Britannia a második és a harmadik harmadot is megnyerte egy gólt lőve, így 3-1-re ők nyerték kettejük párharcát.

Lengyelországnak jól indult a találkozó az olaszok ellen. Az első harmadban egy gólos előnyre tettek szert. De aztán az olaszok nagyobb sebességre kapcsolva, a második harmadban előbb egyenlíteni tudtak, majd meg is fordították az eredményt. A harmadik harmadot is az olaszok nyerték 1-0-ra, így a végeredmény 3-1-es olasz sikert hozott.

Ma este Magyarország, Olaszország ellen fog jégre lépni. A csoport másik mérkőzésén Szlovénia, Lengyelország ellen küzdhet majd meg. Nagyon fontos lenne a magyaroknak a bravúros győzelem itt. Az esély meg lehet rá.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook