2019. február 20. - Aladár, Álmos

Bosnyák Kupa

2018. március 13. Szerző: Rózsa Misi
Sűrű hétvége volt az ökölvívásban. Az amatőr felnőtt férfiak egy kis csoportja a Bosnyák Kupán vett részt.

 

A magyar delegáció tagjai voltak:

60 kg-ban Gombkötő Tamás

64 kg-ban Kovács Richárd

69 kg-ban Kozák László

75 kg-ban Harcsa Zoltán

81 kg-ban Móna Imre

+91 kg-ban Tarnócai Mihály

Vegyesen indult a sorozat számunkra. Legyünk túl mindjárt a fekete levesen. Kozák László sajnos ezúttal kikapott egy hazai ellenféltől, míg sajnos Tarnócai egy osztráktól szenvedett el vereséget. Viszont Gombkötő, Kovács, Harcsa és Móna egészen a döntőig verekedték el magukat és ott is derekasan helyt tudtak állni.

Harcsa Zolika, a tőle megszokott nagyon szép és könnyed stílusban intézte el ellenfelét a döntőben is. Mindhárom menetben kitűnően teljesített, az ellenfele szinte megütni sem tudta, ő viszont sorra vitte be neki a szebbnél is szebb találatokat. Olyan fölénnyel nyert, hogy még a külföldi szurkolók is nagyon megtapsolták érte. Teljesen megérdemelten kerülhetett ismét aranyérem a nyakába.

A fiatal Kovács Ricsi is hozta, amit elvártunk tőle és nagyon érett, nagyon határozott ökölvívással. Kovács rendkívül jó formában az alapján amit itt láthattunk tőle és ez komoly alapot adhat arra, hogy tőle még idén sokat várhassunk. Itt aranyérmet szerezni, nem volt könnyű feladat, de ő is megoldotta.

Gombkötő Tamásnak és Móna Imrének sajnos a döntőben nem jött jól ki a lépés, így ők ketten be kellett érjék a kevésbé fényes, de mégis elismerésre méltó ezüstéremmel.

Amikor a magyar csapat 6 indulóból 4 éremmel tér haza egy erősnek mondható nemzetközi tornáról, akkor ott joggal mondhatjuk el, hogy szép munkát végeztek a srácok és minden elismerést megérdemelnek felkészítőik is.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook