2022. január 20. - Fábián, Sebestyén

Box: Barbosu Tibor a nap hőse

2018. augusztus 25. Szerző: Rózsa Misi
Már le is értünk a péntekhez a Duna Aréna idilli környezetében megrendezett ifjúsági ökölvívó Vb negyedik napjához. Pörgősen haladnak a versenyek előre, kiváló csaták sorozatát láthatják a kilátogatók.

 

60 kg-ban Orbán Adrián ellenfele a nagyon jó képességű ukrán Bondarchuk Taras volt. Bondarchuk hazájában is jó névnek számít, sok tornán sikerült már diadalt elérnie. Orbán nem is kezdett rosszul ellene. Sőt, ahogy haladt előre az idő, egyre inkább át tudta venni a kezdeményezést is és meglepetésre magabiztos fölényre tudott szert tenni igen hamar és utána az előnyt taktikusan és jól védte meg. Teljesen megérdemelten nyert a magyar fiú és jutott tovább a folytatásba.

Danyi Dániel kubai ellenfél, Umara Iribar Idalberto ellen lépett volna fel 64 kg-ban. Sajnos Danyi a mérlegelésnél rosszul lett, mentőt is kellett hívni hozzá. Ezután természetesen a versenyző egészségének védelmében nem engedték kiállni harcolni, amit ő nagyon rosszul fogadott, mert a rosszulléte ellenére is szívesen vállalta volna, hogy ringbe száll. A szakmai stáb és az AIBA személyzete jó döntést hozott, hogy ezt nem engedte itt meg számára.

81 kg-ban Egervári Richárd ellenfele az ukránok egyik nagyágyúja, Stalchenko Vitalij volt. Nem sok esélyt hagyott az ukrán a magyar versenyzőnek, már a második menetben véget is ért az ukrán döntő fölényével a mérkőzés, a magyar sarok kénytelen volt feladni az összecsapást.

A nap utolsó magyar mérkőzését Barbosu Tibor vívta meg 69 kg-ban az indiai Vijay Deep ellen. A magyar versenyző, azonnal magához ragadta a kezdeményezést és nagyon sok szép tiszta találattal vette el a kedvét az indiainak attól, hogy az nagyon előre akarjon jönni. Barbosu esetében ki kell emelni azt is, hogy a védekezését is ezúttal gyakorlatilag hiba nélkül tudta megoldani. A második menetben is tanári módon és kifejezetten elegánsan, nagyon látványosan és eredményesen bokszolt. Uralta a ringet és kihasználta annak minden adottságát. Remekül mozgott le ellenfeléről, amikor erre volt szükség, nagyon keményen belevert annak támadásaiba, amikor ezt kellett tennie, és könnyedén, lazán, nagyon szépen vívva bokszolt. A harmadik menetre kicsit már lehetett érezni, hogy fárad, de ellenfele nála is fáradtabba volt. Olyan versét kapott az első két menetben, hogy esélye se igen volt arra, hogy meg tudja fordítani a számára már elvesztett mérkőzést. Barbosu esetében emeljük ki, hogy nagyon okosan a fejét használva, taktikusan küzdve nyomta végig a harmadik menetet is és teljesen egyértelmű volt, hogy csakis az ő kezét emelhetik itt a magasba, ami be is következett. A nap legszebb magyar szereplése volt ez, nagy elismerés a versenyzőnek és felkészítőinek egyaránt.

Szombaton sincs pihenés a ringben, folytatódnak a küzdelmek. Reméljük akkor is lesz okunk nagyon boldogan magyar sikerről beszámolni.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook