2019. március 21. - Benedek

Box: Fekete-erdő hírek

2018. május 26. Szerző: Rózsa Misi
Minden nem jöhet mindig össze. Ez van. Amíg az első nap remekül zajlott magyar szempontból Németországban a Fekete Erdő Kupán, addig sajnos a második napra ez már a legkisebb mértékben sem mondható el.

 

A junior Kapuvári Bálintnak 49 kg-ban nem volt szerencséje a sorsolásával, hiszen egy nagyon rutinos és nagyon kemény ellenfelet kapott a nyakába. A magyar fiú tényleg nagyon akart, szerintem ki is hozta magából a maximumot, de sajnos ez itt most egy nagyon erős ellenfél ellen kevés volt számára és sajnos vereség lett a vége.

50 kg-ban a szintén junior Bernáth Zoltán következhetett. Bernáth nagyon jól bokszolt. De nem lehetett érteni, hogy a mérkőzés vezető bíró mit művel a ringben. Az ellenfél több esetben is elég sunyi módon szabálytalankodott a nála jobban bokszoló magyar versenyző ellen, de a bíró úgy tett, mint aki ezt nem látja. Ezzel szemben teljesen érthetetlen és indokolatlan módon a magyar fiút viszont megintette, amivel bizony ezen a kiélezett, jó mérkőzésen döntően befolyásolta a végeredményt. Mondjuk ki nyugodtan, Bernát Zoltánt itt nem az ellenfele, hanem a bíró verte meg.

Jöhettek ifi versenyzőink.

Ángyán József 56 kg-ban német ellenfelet kapott. Valljuk meg, kicsit megijedhettünk az elején, mert a német jobban kezdett az elején és veszélyes ellenfélnek tűnt. Szerencsére az első perc kis zavara után Ángyán meg tudott nyugodni, megtalálta megfelelő ütőtávját és átvette a mérkőzés irányítását. A második menetre már érdemben momentuma sem lehetett a németnek, nagyon kijött, hogy Ángyán fizikálisan sokkal erősebb nála, technikailag sokkal, szélesebb repertoárral bír. A harmadik menet kicsit lazább lett, de ez nem okozott gondot, hiszen itt már meg volt a győzelem Ángyánnak, így okosan nem vállalt felesleges rizikót be. Nem is volt meglepő, hogy az ő keze lendülhetett a küzdelem végén a magasba.

Orbán Adrián 64 kg-ban igen kemény feladatot kapott, hiszen a nála lényegesen nagyobb fizikai erővel bíró román riválisát kellett legyőznie. Tudta, hogy nem mehet bele verekedésbe, mert abból a közöttük lévő fizikai különbségek miatt nem jöhetne jól ki. Ezért kerülte a verekedést, ügyesen védekezett és gyorsaságára alapozott kontrákkal őrölte fel ellenfele ellenállását. Kifejezetten okos és szellemes ökölvívást láthattunk tőle, amivel a román nem tudott érdemben mit kezdeni, ezért Orbán Adrián is tovább lépett a győzelme által.

Barbosu Tibor 69 kg-ban orosz ellenfelet kapott. Kőkemény oroszt. Az első menetben enyhe fölénybe tudott kerülni az orosz versenyző. Barbosu a második menetben keményen támadott és egyre jobban meg tudta szorítani riválisát és ez a menet egyértelműen az ő jelentős fölényével zárult. Csakhogy sajnos bekapott egy olyan ütést, amitől komolyan megsérült az álla. Ezt jelezte a saroknak, de mindenképpen folytatni akarta a küzdelmet, így engedték neki, hogy kimenjen a harmadik menetre is. Itt hatalmas verekedés alakult ki a két fiú között. Benne volt simán, hogy Barbosu ezt megnyerheti, de mivel túl nagy volt a verekedés, a magyar fiú sérülése miatt a sarok úgy döntött, hogy feladják a mérkőzést, elkerülve, hogy Barbosu sérülése egy újabb ütéstől súlyossá válhasson. Nagyon csalódottan vette ezt tudomásul Barbosu, ő végig akarta küzdeni a mérkőzést, de a stáb jó döntést hozott, mert a versenyzőink egészségének, testi épségének védelme sokkal fontosabb, még az éremnél is.

 

91 kg-ban Suki József jól mozgó ellenfelet kapott, de már az első menetben kemény küzdelembe rángatta bele, amit az ellenfél nem igazán tudott lekövetni. Suki csodálatosan szép bunyót mutatott itt be és végig rendkívül domináns szerepben tündökölt a ringben. Mindent megmutatott, amiért az ökölvívást szeretni lehet, és nagy elismerés azért, hogy ilyen szép küzdelemmel szerezte meg a továbbjutást.

A fiúk teljesítményére itt sem lehet panaszunk, nagyon bíztató, amit a ringben láttunk tőlük, elégedett lehet velük minden magyar szurkoló. Gratulálunk.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook