2022. január 21. - Ágnes

Box: semmi sem lehet tökéletes

2018. augusztus 24. Szerző: Rózsa Misi
Harmadik napjához ért az ifjúsági ökölvívó világbajnokság a Duna Arénában. Sok minden történt ezen a napon. Voltak csúnya vereségek, volt elvett mérkőzés és volt persze siker is.

 

Sokan és lelkesen követték a mai versenynap eseményeit, nagy izgalom előzte meg a magyarok szereplését. És igazán akkor pörgött fel a csarnok, amikor magyar versenyző lépett a kötelek közé.

75 kg-ban Kóczián Dávid ellenfele a súlycsoport egyik nagy ágyúja a horvát Veocic Gabrijel volt. Nem mentegetni akarjuk a magyar versenyzőt, de ez a horvát nagyon jó, hatalmas rutinnal rendelkezik, különleges képességű versenyző, aki nagyon is a torna végső győzelmére is esélyes. Egy ilyen kaliberű versenyző ellen, még a Dávidnál sokkal, nagyobb rutinnal bíró versenyzők is minimális eséllyel lépnek kötelek közé. Kóczián bátor volt, próbált is sikert elérni, voltak pillanatai, amikor kifejezetten jól bokszolt, önmagához képest nem volt itt gyenge, de sajnos egyhangú pontozással kikapott. Jobb sorsolással, Dávid lényegesen tovább juthatott volna.

51 kg-ban Lakotár Hanna ellenfele most az orosz Sharapova Liubov volt. Az orosz versenyző már több neves versenyt meg tudott nyerni, elég jelentős a nemzetközi rutinja. Hanna jól kezdte a mérkőzést, de az orosz nagy erejű ütései le tudták lassítani. Ki kell emelni, hogy Hanna ügyesen mozgott el a támadások elől, ami akkor is szép volt tőle, ha végig az orosz bunyózott fölényben vele szemben. Sajnos itt is el kellett fogadni, hogy ezen a napon az orosz valóban jobb volt Hannánál és megérdemelten nyert, de Hanna bunyójában is lehet látni a folyamatos fejlődés jeleit, ami bíztató.

60 kg-ban Hámori Lucának amerikai ellenfél jutott, a nagyon jó képességű Cicasio Nicole. De hiába kell elismerni, az ellenfél képességeit, ezen az összecsapáson Luca annyira magas szinten vívott vele végig, hogy az amerikainak esélye sem volt ellene, minden erejét lekötötte, hogy állva tudjon maradni és gyakorlatilag csak a védekezésre összpontosított. Luca jól érezte meg, hogy mikor kell rámennie és azt is mikor kell okosan kivennie magát a harcból. Fegyelmezett érett bunyóval ért el nagy sikert a győzelme által és itt is megérdemelt volt az egyhangú pontozásos siker.

46-49 kg-ban Bernáth Attila az orosz Dimitrii Batiai ellen jöhetett harcolni. Nagyon jó kifejezés itt a harcolás, mert a két fiú között, kőkemény csata alakult ki a ringben. Bár Attila viszonylag keveset ütött, de amit ütött az rendre nagyon tisztán be is talált és nagyon magas fokon tudta megoldani a védekezését is. Az orosz sokkal többet ütött ugyan, de rendre kesztyűt értek az ütései, vagy elszálltak a levegőbe. Bár hangsúlyozom, hogy tény, hogy ez a mérkőzés nagyon szoros volt, de teljesen egyértelműen látszott, hogy Attila a jobb, de a bírók a nagyobb névnek számító, komolyabb eséllyel bíró oroszt segítették tovább – szerintem tévesen- az összecsapás után. Bernáth nagyon sokat javult az elmúlt időszakban önmagához képest és rendkívül fegyelmezetten hajtott végre mindent, amit a stáb kért tőle. Meg kellett volna, hogy kapja az igazságot azzal, hogy ő mehet tovább. Sajnos nem így történt.

Hát így ért véget magyar szempontból a Vb harmadik napja. A negyedik napon is bőven vannak magyarok, még akikért szoríthatunk, jó lenne, ha minél többen kijönnének, és a helyszínről segítenék biztatásukkal a versenyzőinket ahhoz, hogy sikert érjenek el. Megérdemlik, mert becsülettel teszik a dolgukat, és nem csak magukért, de értünk is küzdenek.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook