2022. január 19. - Márió, Sára

BOX: Szlovákiában minden jól megy

2018. június 15. Szerző: Rózsa Misi
Szlovákiában IV. alkalommal rendezik meg az ökölvívók Slovakia Boxing Cup Triebel tornát. Nem kis létszámú csapattal érkezett Magyarország erre a viadalra, ahol elég jónak mondható, erős nemzetközi mezőny gyűlt össze. Serdülők, juniorok, ifik és felnőttek mérik össze erejüket a tornán. Nők is és férfiak is. 18 országból 456 versenyző nevezett be a tornára.

 

Nagyon jól indult számunkra a verseny első napja is.

Hámori Luca 60 kg-ban a svéd Itza Pabanreyes ellen lépett volna szorítóba, de az ellenfél nem állt ki, így Luca küzdelem nélkül juthatott tovább.

Németh Dominika 60 kg-ban a cseh Terezia Tihackovát kapta ellenfélnek és egy igen szoros, parázs mérkőzésen megosztott pontozással, de legyőzte azt.

Takács Péter 75 kg-ban a hazaiak versenyzőjével került össze, Alex Triebel-el és sajnos egyhangú pontozásos vereséget szenvedett el.

Magyar Balázs 54 kg-ban a lengyel Pyclik Jakub ellen lépett szorítóba és sajnos ő is egyhangú pontozással kikapott.

Varga Enriko 60 kg-ban a nagyon erős ukrán Kurasov Iliay-t kapta ellenfélnek, aki egy rendkívül szoros mérkőzésen megosztott pontozással tudta csak legyőzni a magyar fiút.

Dunai Péter 63 kg-ban a lengyel Murzyn Oskar ellen küzdhetett meg,és nagyon szép stílusban bokszolva, egyhangú pontozással nyerni tudott.

Balogh János számára 75 kg-ban egy menet is elég volt ahhoz, hogy lezárja a küzdelmét a lengyel Blazej Kus ellen.

Jónás Dominik +81 kg-ban lengyel ellenfelet kapott, Gumruian Ashot-ot. A magyar fiú nagyot küzdött jó ellenfelével szemben és megosztott pontozással a győzelmet is megszerezte.

Danyi Dániel ellenfele 60 kg-ban szintén lengyel volt, Patrik Pers.A magyar fiú végig nagy fölényben és magabiztosan, jól bokszolva oldotta meg az első feladatát és aratott egyhangú pontozásos győzelmet.

Balog Dávid is 60 kg-ban indult és ő is lengyel ellenfelet kapott, Stasikiewicz Jant. Itt sem volt egy percig sem kérdéses ki a jobb bunyós, a magyar versenyző egyhangú pontozással nyerni tudott.

69 kg-ban Kertész Dávid is lengyel ellenfél ellen léphetett a szorítóba. Milosz Zawadzkit győzte le könnyedén egyhangú pontozással.

81kg-ban elméletileg nehéz feladatot kapott Bakos Dominik az ukrán Vladislav Balanyuk ellen. De a nehézség ellenére is könnyedén teljesítette ezt a magyar versenyző, mert a második menetben már véget is ért győzelmével az összecsapásuk.

69 kg-ban Vadász András egy hazai ellenfelet kapott, Alexander Toth-ot. A hazai pálya itt nem segített a szlovák versenyzőn, Vadász András megverte őt egyhangú pontozással.

Sárközi Attila 69 kg-ban a lengyel Kotlewski Jakub ellen lépett kötelek közé. Már az első menetben párharcukat be is tudta fejezni és sikeresen lépett tovább a lengyel ellenfelén.

Lindi Norbert 69 kg-ban szintén csak egy menetet töltött el a ringben a szlovák Kristijan Vajzer ellen, ennyi is elég volt neki a sima győzelemhez.

Tehát 15 versenyzőnk lépett be a kötelek közé és ebből 11 versenyzőnk tovább is jutott, és mindössze négynek kellett búcsúznia a tornától. Eddig nagyon rendben van az eredmény, elégedettek lehetünk versenyzőink kiemelkedő teljesítményével.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook