2019. március 21. - Benedek

BOX: Szlovákiában minden jól megy

2018. június 15. Szerző: Rózsa Misi
Szlovákiában IV. alkalommal rendezik meg az ökölvívók Slovakia Boxing Cup Triebel tornát. Nem kis létszámú csapattal érkezett Magyarország erre a viadalra, ahol elég jónak mondható, erős nemzetközi mezőny gyűlt össze. Serdülők, juniorok, ifik és felnőttek mérik össze erejüket a tornán. Nők is és férfiak is. 18 országból 456 versenyző nevezett be a tornára.

 

Nagyon jól indult számunkra a verseny első napja is.

Hámori Luca 60 kg-ban a svéd Itza Pabanreyes ellen lépett volna szorítóba, de az ellenfél nem állt ki, így Luca küzdelem nélkül juthatott tovább.

Németh Dominika 60 kg-ban a cseh Terezia Tihackovát kapta ellenfélnek és egy igen szoros, parázs mérkőzésen megosztott pontozással, de legyőzte azt.

Takács Péter 75 kg-ban a hazaiak versenyzőjével került össze, Alex Triebel-el és sajnos egyhangú pontozásos vereséget szenvedett el.

Magyar Balázs 54 kg-ban a lengyel Pyclik Jakub ellen lépett szorítóba és sajnos ő is egyhangú pontozással kikapott.

Varga Enriko 60 kg-ban a nagyon erős ukrán Kurasov Iliay-t kapta ellenfélnek, aki egy rendkívül szoros mérkőzésen megosztott pontozással tudta csak legyőzni a magyar fiút.

Dunai Péter 63 kg-ban a lengyel Murzyn Oskar ellen küzdhetett meg,és nagyon szép stílusban bokszolva, egyhangú pontozással nyerni tudott.

Balogh János számára 75 kg-ban egy menet is elég volt ahhoz, hogy lezárja a küzdelmét a lengyel Blazej Kus ellen.

Jónás Dominik +81 kg-ban lengyel ellenfelet kapott, Gumruian Ashot-ot. A magyar fiú nagyot küzdött jó ellenfelével szemben és megosztott pontozással a győzelmet is megszerezte.

Danyi Dániel ellenfele 60 kg-ban szintén lengyel volt, Patrik Pers.A magyar fiú végig nagy fölényben és magabiztosan, jól bokszolva oldotta meg az első feladatát és aratott egyhangú pontozásos győzelmet.

Balog Dávid is 60 kg-ban indult és ő is lengyel ellenfelet kapott, Stasikiewicz Jant. Itt sem volt egy percig sem kérdéses ki a jobb bunyós, a magyar versenyző egyhangú pontozással nyerni tudott.

69 kg-ban Kertész Dávid is lengyel ellenfél ellen léphetett a szorítóba. Milosz Zawadzkit győzte le könnyedén egyhangú pontozással.

81kg-ban elméletileg nehéz feladatot kapott Bakos Dominik az ukrán Vladislav Balanyuk ellen. De a nehézség ellenére is könnyedén teljesítette ezt a magyar versenyző, mert a második menetben már véget is ért győzelmével az összecsapásuk.

69 kg-ban Vadász András egy hazai ellenfelet kapott, Alexander Toth-ot. A hazai pálya itt nem segített a szlovák versenyzőn, Vadász András megverte őt egyhangú pontozással.

Sárközi Attila 69 kg-ban a lengyel Kotlewski Jakub ellen lépett kötelek közé. Már az első menetben párharcukat be is tudta fejezni és sikeresen lépett tovább a lengyel ellenfelén.

Lindi Norbert 69 kg-ban szintén csak egy menetet töltött el a ringben a szlovák Kristijan Vajzer ellen, ennyi is elég volt neki a sima győzelemhez.

Tehát 15 versenyzőnk lépett be a kötelek közé és ebből 11 versenyzőnk tovább is jutott, és mindössze négynek kellett búcsúznia a tornától. Eddig nagyon rendben van az eredmény, elégedettek lehetünk versenyzőink kiemelkedő teljesítményével.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook