2022. január 20. - Fábián, Sebestyén

Box: véget értek a csehországi küzdelmek

2018. május 26.
Magyar szempontból két versenyzőért szoríthattunk a felnőtt ökölvívók nemzetközi tornáján Csehországban.

 

56 kg-ban Bundovics István lépett szorítóba a bronzéremét megküzdeni. Szerb ellenfelet kapott. Hatalmas csata alakult ki a két versenyző között, őszinte, bátor és kőkemény ökölvívás a javából. A független nézők is úgy látták, hogy annak ellenére, hogy a mérkőzés szorosságát nem lehet vitatni, legalább két menetben a magyar fiú volt a kezdeményezőbb, ő talált többet, tehát ő volt itt a jobb. Ezt így látta a szakmai stábunk is, csak a bírók láttak valami nagyon mást, mint ami a ringben történt, így sajnos az ellenfél kezét a magasba emelve, elvették Bundovics bronzérmét, amit kemény csatában pedig egyértelműen megszerzett.

Sárközy Attila 69 kg-ban két nagyon kemény csatával a kezében jött ki az összecsapásra. Itt ellenfele egy félelmetesen nagy rutinnal bíró osztrák versenyző volt. Az a fiú, akit a szakma a torna egyik nagy favoritjának tartott számon már a verseny előtt is. Sárközyben benne lehetett még a két nagyon kemény küzdelem, amit eddig meg kellett itt vívnia, így kicsit fáradtabban mozgott a ringben, mint amit tőle megszokhattunk. Ennek ellenére kiválóan vívott, nagyon nagyot küzdött és szép technikás ökölvívást mutatott be ismét. Ennek ellenére le kellett ismernünk, ha nem is szívesen tesszük, hogy ellenfele egy hajszálnyival valóban jobb volt nála és ezért megérdemelten kerülhetett az osztrák a döntőbe, Sárközy „csak” bronzérmet szerzett.

A verseny előtt, valljuk meg őszintén kevesen gondolhatták volna a mezőny ismeretében, hogy itt a magyar versenyzőknek lehet érdemben éremesélye. De a fiúk kiváló teljesítményt leadva- ez különösen igaz Sárközyre- nagyot küzdöttek és elhozták az áhított bravúr érmet a tornáról, amiért minden elismerést megérdemelnek ők is és felkészítőik. Köszönjük fiúk, ez szép munka volt, csak így tovább!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook