2018. június 23. - Zoltán

Boxtábor - harmadik nap

2017. augusztus 24. Szerző: Rózsa Misi
Az előző éjszaka, előző cikkem lezárása után még nem ért véget. Hogy a srácok játszanak, pörögnek, az egy dolog, hiszen ez így természetes ez a dolguk is valahol még ebben a korban.

 

Véglegessé vált, hogy az egyik kicsi (aki egész nap nagy csibész és mire eljön az este, eszébe jut, hogy hiányzik anyukája) velünk fog végig aludni. Így nem sír, így már fülig ért a szája és bár azzal fenyegetőzött, hogy ő hajnalig fent fog maradni mert kemény csávó, én meg ráhagytam, hogy jó, legyen így, amint beraktam neki egy mesét, hogy nézze, 5 perc múlva már aludt is.

Nagy hangzavar hajnal fél egykor a folyosón már jelent valamit. Úgy indultam ki a szobából, hogy gyereket ölök. De aztán nagyon röhögtem. Öt izgatott gyerek az ajtó előtt, a folyosó ablakon kinézve retteg. Illetve egy retteg, három bizonytalan, egy meg ezeken röhög.  Fények a levegőben. Mi más is lehetne, mint UFO. Mire én kijöttem hozzájuk, már voltak lent is, tájékoztatni erről a felébresztett portást is. Aki velük csodálkozott. Vagy azért, hogy hülyítse őket, vagy azért mert maga se százas. Mindenkit a szobájába zavartam azzal, hogy amíg nem látják az ágyuk mellett a zöld embert, aki rájuk készül törni, addig kussoljanak és aludjanak végre. Ha meg látják, ne ordibáljanak, ne rémüldözzenek, hanem bokszolóhoz méltó módon verjék jól pofán, és üssék addig, amíg mozog. Végre csend lett, így egy óra felé akár már aludni is kezdhettünk. Fejhallgató a fejemre és a Sztárcsinálókra el is ájultam. Az mindig, mindenhez illik és helyén van.

Ébredés hajnal hétkor már megint. Esküszöm, ha nem lennék úriember, megfojtanám, aki hajnalban ordibálja, hogy jó reggelt. De úriember vagyok, ezért felkeltem én is és lementem megnézni a gyerekek bemelegítését és futását. Utána, ahogy már megszokott irány az 1 kilométerre lévő étkezde a reggeli miatt. Gézával mi autóval megyünk, mert ennyi előny jár nekünk. Rántotta volt a fogás pék sütivel, meg müzlivel. A rántotta nagyon kis adag, azt mondták fejenként két tojásból készült, de lehet, hogy az fürjtojás volt. Jó ez perszer túlzás, de nekem nagyon kevéske volt. Evés után irány a strand. A víz még mindig remek. Hranek Sanyi két részre szedte a csapatot és a vízben kakas párbajt vívtak egymás ellen. Ez arról szól, hogy egyik gyerek a másik nyakába ül és egy hasonló pár ellen az a dolguk, hogy a másik párt feldöntsék és az a pár nyer, aki legtovább állva tud maradni.  Csoki volt a Bajnok jutalma. Kifelé úszó verseny, aminél szintén a leggyorsabb csokit nyert.  Ezután szabad foglalkozás, a legtöbben a vízben dagonyáztunk, vagy békésen napoztunk, hülyéskedtünk. Gyorsan ment az idő, indultunk ebédelni. Gulyásleves. Gyenge menza minőség. Utána a rántott sajt krumplival és tartárral már teljesen rendben volt.
Természetesen innen visszamenekültünk a szép időben a partra. Korosztályonként ping-pong versenyt rendeztünk, és itt is csokiért ment a harc. Majd megint fürdés, napozás, játék a parton. Miközben Veér Orsika és Dósa Pisti énekelt a társaságnak és el kell mondanom, csodálatosan szép hangjuk van tényleg.
Hamar elszállt a délután lazább része, jöhetett a bemelegítés a strandon, majd technikai edzés és utána jó sokféle felállásban kesztyűzés. Voltak nagyon ügyesek és voltak kevésbé ügyesek, voltak a kesztyűzéseknél igen látványos jó bunyók is. Utána rendrakás magunk után a parton, majd vonulás vacsorázni. Túrós tészta, szalonnával, tejföllel. Nagyon finom volt. Vacsora után a társaság egyik része bement a városba kicsit sétálni és körbe nézni, a másik fele itt maradt a szálláson, lent pingpong, fent kártyázás, sok dumálás. Már le se kell írnom, hogy a hangulat milyen remek, rengeteg nevetéstől hangos minden ahol megjelenünk. Ilyen jó hangulatú, magas színvonalú táborból jó lenne ha jó sok lehetne, hiszen nagyon sokat tanulnak közben a gyerekek és remekül érezhetik is magukat közben.  A szervezés és a lebonyolítás példásan rendben van.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook