2018. június 21. - Alajos, Leila

Boxtábor - második nap

2017. augusztus 22. Szerző: Rózsa Misi
Tegnap azzal fejeztem be a napló szerű írást, hogy kifejtem, hogy hogyan is kerültünk mi ide Keszthelyre edzőtáborozni és hogyan történhetett meg, hogy 5, többségében nehéz sorsú gyerek, teljesen ingyen, edzőtáborozhat, nyaralhat úgy. hogy se nekik se az egyesületeknek ne kelljen fizetnie érte.

 

Nos az EMI-ben – ha ez meglepő is lehet többeknek – dolgoznak olyan emberek, akik egyrészt nagyon értenek saját szakterületükhöz, másrészt szociálisan érzékenyek, harmadrészben azért akarnak dolgozni, ami hasznos a sportnak és hasznos közvetve és mondhatjuk közvetlenül is az országnak. Ezek az emberek kitalálták, hogy ha vannak nyáron üresen álló kollégiumok, akkor azokat ki lehetne használni hasznos formában is. Például edzőtáborhoz jó körülmények között szállást biztosítani és amikor olyan sportágról van szó, mint az ökölvívás, akkor még a teljes ellátás költségét is átvállalják szabad forrásokból.

Teljesen természetesnek vette Erdei Zsolt a MÖSZ elnöke, az elnökség teljes egyetértésével, hogy ebben maximálisan partnerként működnek együtt az állammal. A jó nevelő képességeiről híres Hranyek Sándort bízták meg a tábor vezetésével és a szakmai munkában a segítője és jobb keze itt lent, Magyarország legjobb utánpótlás nevelő mestere, Drexler Géza az MTK vezetőedzője. Mindkét szakember a gyerekek érdekében nagy örömmel és minden külön díjazás nélkül vállalták ezt a szép munkát, amit a tábor vezetése és a szakmai munka benne jelentenek. Tudatosan lett a program úgy kialakítva, hogy ne csak a gyereke fizikai képzéséről szóljon ez a történet, hanem legyen benne szellemi és kulturális nevelés is és persze játék és szórakozás is. Térjünk vissza, hogy pár csodálatos napot olyan gyerekek kapnak itt ajándékba, akik többsége máshogy nem jutott volna nyaralás lehetőségéhez. Ez egy nagyon jó, sikeres, nemes és rendkívül hasznos kezdeményezés, a kivitelezése is abszolút rendben van, akik ezt kitalálták, akik ebben szerepet vállaltak, azok előtt le a kalappal de nagyon őszintén. Az MTK-t itt külön ki kell emelni, hiszen vezetés állt be megint leglelkesebben egy pozitív kezdeményezés támogatásába, így a legtöbb gyerek is a klubtól érkezett.

Hajnali hétkor volt az ébresztő. Mivel az előző éjszakát a fiatalok lelkesen egymással szórakozva töltötték, nem ment könnyen az ébredés. Nekem is kínok-kínját kellett kiállnom a hajnali riasztás okán, de szolidaritásból és lássam miként indul itt a nap, megerőszakolva magamat felkeltem.

Fél nyolckor már mindenki az udvaron gyülekezett. Átsétáltunk a sportpályára, ahol természetesen bemelegítéssel kezdődött az edzés. Ezt követte 10 kör vagyis 4 kilométer időre megtett futás. Majd levezetés és a levezetés után páraknak még erősítő tréningre is sor került.

Innen indulás reggelizni. Kifli, zsemle, három féle felvágott, minivaj, tea és tej meg csokis müzli. Nem volt rossz. Az étkezdéből vissza 1 kilométer séta a szállásra. Fél óra pihenés és utána irány be a csodálatos belvárost megnézni, de az igazi célpont a Festetis kastély megtekintése volt. Először a csodálatos parkkal ismerkedhettünk meg, majd bejártuk az egész kastélyt egy nagyon érthetően és lazán közvetítő idegenvezetővel és ez a lehetőség is ingyen hullott az ölünkbe. A városnézés után vissza a szállásra, majd onnan séta az étkezdébe, ahol húsleves és krumplifőzelék volt az ebéd , pörkölt szafttal. A krumplifőzelék sokaknak nem tetszett, bár alapvetően nem volt rossz.

 

Ebéd után, szokás szerint le a partra. Több órán keresztül fürdés, beszélgetés, játék, hülyéskedés. Ezután ott a strandon bemelegítés és egy órás edzés következett, a rutinosabbak egymás elleni kesztyűzéssel zártak. Innen mentünk megint az étkezdébe vacsorázni, rántott csirkecombot, zöldséges rizzsel és uborkával. A szállásra való visszatérés után már kötött program nincsen. A nagyobbak kimehettek a városba nézelődni, a kicsik a területen belül kaptak lehetőséget szabad programokhoz.

Kellemes fáradtság mellett, rendkívül jó hangulat uralkodik itt a társaságon, ami ránk kísérőkre is átragad. Hivatalosan 10-kor lesz takarodó, de ha nincs nagy  hangoskodás, persze a nagyobbak esetében olyan szigorúan ez nincs betartva. Nagy öröm számomra, hogy itt lehetek és az is, hogy írhatok erről Önöknek.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook