2023. február 7. - Rómeó, Tódor

Bravúr és botrány

2018. október 29. Szerző: Rózsa Misi
Németországban nem jellemző, hogy balhék lennének mérkőzéseken. Igaz, amikor valahova egy volt keleti csapat szurkolói érkeznek az fokozottan veszélyes meccs minősítést szokta kapni, de ha balhé is van, az leginkább a stadionon kívül következik be és nem belül, hiszen a német rendőrök elég gyorsan helyre szokták tenni az önmagukról megfeledkezőket.

 

Ezúttal a Dárdai Pál vezette Hertha Berlin csapata a Dortmund otthonába látogatott el a Bundesliga 9. fordulójában. Már az utcán voltak apróbb rendbontások. De az igazi balhé akkor tört ki, amikor a szurkolók szélsőségesebb része a stadionba belépett és elfoglalta helyét. Ők szívük szerint az ellenfél szurkolóinak mentek volna neki, de erre a német rendőrök nem adtak nekik lehetőséget, ezért a rendőrökkel csaptak össze, törött székekkel, hegyesre tört zászlókkal támadva. Amikor ezt a rohamukat a rendőrök megfékezték és a hangadókat kiszedték a tömegből, akkor a következő akciója a társulatnak az volt, hogy pirotechnikai eszközöket akartak az ellenfél szurkolóihoz vágni. Olyan mennyiségben használták ezt ellenük, hogy többeket füstmérgezéssel kórházba is kellett szállítani. A szünetben sem volt béke, de mivel itt már nem mertek a rendőröknek neki menni és feladták, hogy átjussanak az ellenfél szurkolói közelébe, hát két wc-t vertek teljesen rommá, komoly károkat okozva ezzel a Dortmundnak. A Hertha természetesen elnézést kért közleményben a botrányért és megígérte, hogy akiknek ebben részük volt, azok ellen nagyon komoly és szigorú szankciókat fognak alkalmazni. A rendőrség nyomoz azok után, akiket a helyszínen nem tudtak elkapni. A randalírozásnak 45 sérültje van. Ebből 5 ember rendőr.

Amúgy a Dortmund simán vezeti a Bundesliga tabelláját. Mielőtt a Hertha jött volna hozzá, 6 győzelem és 2 döntetlen állt a neve mellett. A Hertha 3 győzelmet, 3 döntetlent és 2 vereséget jegyzett. Itt is a Dortmund kezdte jobban a találkozót. A 20. percben már meg volt számára az előny. De a berlini csapatnak összejött az egyenlítés a 41. percben. De aztán a második félidőben a 61. percben ismét villant a Dortmund és már megint náluk is volt az előny. Nagyon sokáig úgy festett, ezt a sajtot már nem hagyják kiénekelni a szájukból. De amikor már a hazai tábor tulajdonképpen ünnepelt, akkor a 91. percben büntetőhöz jutott a Hertha és nem hibáztak, így Dárdai Pál egyesülete hatalmas bravúrt elérve elhozott egy pontot a legjobb formában lévő német csapat otthonából. Kár, hogy az ürömbe a botrány ronda foltokat vitt bele.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook