2018. május 23. - Dezső

Bravúros továbblépés

2017. augusztus 4. Szerző: Rózsa Misi
Tegye mindenki őszintén a szívére a kezét! Amikor kiderült, hogy a francia élcsapat a Bordeaux lesz a Videoton ellenfele az Európa Liga küzdelmi sorozatában, alig akadt olyan közöttünk, aki úgy gondolta, hogy lehet esélye a Vidinek a rutinos és nagyon erős franciák ellen.

 

Már az meglepetés volt, hogy idegenben igaz az ellenfél diktálta a tánc lépéseit, igaz, az ellenfél birtokolta többet a labdát, az ellenfél vezetett veszélyesebb támadásokat, igaz az ellenfél szerezte a több gólt és ezzel a 2-1-es győzelem is nekik volt kedvezőbb, mindezek ellenére a Videoton nem játszott rosszul.  De hiába játszott is jól a Videoton, sőt magyar szintet nézve nagyon-nagyon jól, ez is bőven kevésnek festett ahhoz, hogy sikerülhessen a bravúr.

A hazai visszavágó előtt is leginkább abban reménykedhettünk, hogy sikerül a tisztes helytállás a magyar bajnokságban a bajnoki címért az utolsó pillanatig versenyben lévő Vidinek.  Egyedül a Vidi stábja és a legfanatikusabb szurkolók bíztak a játékosok mellett abban, hogy meg fogják itt csinálni a csodát. Mi pedig megértő sajnálattal hagytuk ezt rájuk. Pedig nekik volt igazuk és mi voltunk a pesszimisták!

A Videoton az első perctől kezdve jól kezdte itthon a játékot. Olyan agresszíven kezdett be, hogy érdemben esélyt sem adott a franciáknak arra, hogy az ő akaratuk érvényesülhessen. Igaz, hogy a francia csapatnál volt itt is többet a játékszer, de mi lőttünk lényegesen többet kapura és mi voltunk azok, akik el is találtuk több esetben a kaput. Az első félidő hosszabbításának 5. percében Stopira pedig be is talált, ezzel meg lett a Vidi számára az áhított előny, ami itt már a továbbjutást jelentette. Igaz egy francia legendás csapat ellen az egy gólos előny semmit nem jelenthet, hiszen ha egyenlítenek, már fordul is minden.

De a második félidőben nagy szerencsénkre a játékvezető a második sárga lapja okán kiállította Mendy-t így a Vidi emberelőnybe került, ami növelte az esélyeit. A Videoton nagyon taktikusan, nagyon okosan és nagyon fegyelmezetten futballozott. Nem csak, hogy tartani tudta az előnyét, de több esetben is igen közel került ahhoz, hogy növelni is tudja azt. A 70. percben kiegyenlítődtek az erőviszonyok, mert a játékvezető szintén a második sárgája után leküldte a pályáról Vargát. De ez nem zavarta meg a Vidit, bár veszélyesebbé váltak ezután a franciák, de minden támadásukat nagyon okosan sikerült megszűrni és ki is sikerült tartani az utolsó másodpercig, sőt persze azon túl is. A Videoton azzal, hogy itthon 1-0-ra legyőzte a Bordeaux csapatát, összesítésben 2-2 lett közöttük az eredmény és a több idegenben lőtt gól után a Videoton léphetett tovább, így már csak egyetlen lépés választja el attól, hogy bekerüljön az EL csoportköreibe.

Most még nem lehet tudni ki lesz a következő ellenfél. Kaphatunk verhető könnyű csapatot, de kaphatunk itt már nagyon erős sztárcsapatot is. De ha így tud játszani a Vidi és tartja ezt a formáját, akkor jó esélye lehet arra, hogy az utolsó nagy lépést is meg tegye és ott legyen a csoportkörökben, ahol már szinte bármi elképzelhető lehet.

Gratulálunk a Videoton szakmai stábjának és játékosainak a vitathatatlan szép és jelentős bravúrhoz.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook