2019. február 20. - Aladár, Álmos

Bravúrral indult, de nem lett bravúros a vége

2018. március 22. Szerző: Rózsa Misi
Kezdetét vette az U19-es labdarúgó Európa Bajnokság. A mieink Angliával, Lettországgal, Macedóniával kerültek egybe a 3. csoportban. A küzdelmeket 7 négy szereplős csoportban játsszák le és a csoportok első helyezettjei jutnak majd innen tovább az egyenes kieséses szakaszba.

 

Az első mérkőzésen azonnal Anglia csapata lett az ellenfelünk az elitkör mérkőzései során. Hogy a magyar válogatott nincs egy súlycsoportban az angolokkal, azt tudtuk a mérkőzés előtt is. Amint felhangzott a kezdést jelző sípszó, az angolok azonnal nekünk is estek. Sok mindent elmond a mérkőzésről az is, hogy a magyar csapat legjobbja Bese Balázs, csapatunk kapusa volt. Ha ő és a hatalmas bravúrjainak sorozata nincsen, igen hamar jelentős hátrányba kerültünk volna. Az angolok szinte egy kapuztak és a kapunk elé szögeztek minket. A magyar csapat elkeseredett védekezésre volt kényszerítve. Ezért nagy meglepetést okozott, hogy a semmiből egy szép támadásunk során, Scháfer András be tudott törni az ellenfél 16-osán belülre, mesterien továbbította a jól érkező Bévárdi Zsombor elé a labdát, aki nem hibázott, bevágta azt a jobb alsóba, és ezzel Magyarország meg tudta szerezni a vezetést. A mérkőzés képén ez nem sokat változtatott, a bekapott találat nem ártott az ellenfélnek, sőt tovább növelte támadókedvüket és a szerencsén múlt csak, hogy az első félidő végén a magyar előnnyel mehettek pihenőre a játékosok.

A második félidő is úgy indult, hogy az angolok rendkívül nagy nyomás alatt tartottak minket. Ennek az lett aztán a következménye, hogy a fáradó védelmünk hibáját a 48.percben remekül kihasználva, egyenlíteni tudtak, majd az 54.-ben meg is fordították már az állást. Ahogy haladt előre az idő, egyre jobban lassulni látszott a magyar csapat és egyre egyértelműbb volt, hogy nem fog sikerülni egyenlíteni, sőt végig benne volt a levegőben az érkező újabb angol gól. Nem is egy jött. Előbb a 86. majd szinte azonnal a 87. percben ismét az angolok találtak be nekünk, ezzel alakították ki a fölényes 1-4-es győzelmüket sajnos. Anglia csapata ezzel már 12. meccsét nyeri meg zsinórban.

A csoport másik mérkőzésén Macedónia 2-1-re kikapott Lettország csapata ellen.

A magyar csapat március 24.-én lép legközelebb pályára, akkor Macedónia lesz az ellenfelünk, akik ellen javíthatunk.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook