2018. június 23. - Zoltán

Bronz papírforma

2017. július 28. Szerző: Szele Tamás
És igen, ezt vártuk. Egészen pontosan ezt, erre számítottunk – számítottunk volna többre is, de így is nagyon szép az eredmény. Vagyis hát az, hogy Hosszú Katinka bronzérmes kétszáz méter pillangón, amint ugyanezt a helyezést érte el négy és nyolc éve is. Megbízható, pontos, mint a svájci óra – rá lehet számítani. Építeni is.

 

Hogyan is történt? A háromszoros olimpiai bajnok 2:06.02 perces idővel csapott célba, míg a szám másik magyar versenyzője, Szilágyi Liliána 2:07.58 perccel a hetedik lett.
Hosszú a 7-es, Szilágyi pedig az 1-es pályáról vágott neki a finálénak. Keményen kezdett, féltávnál elsőként fordult, majd az utolsó 50-nek a harmadik helyről vágott neki. Hatalmas hajrába kezdett, s ugyan az első két helyre nem igazán volt esélye, de magabiztosan szerezte meg a bronzérmet az olimpiai bajnok spanyol Mireia Belmonte és a német Franziska Hentke mögött. Az Eb-ezüstérmes Szilágyi végig a 7-8. helyen úszott.
„Nem vagyok megelégedve az úszásommal, annak viszont nagyon örülök, hogy hazai közönség előtt egy világbajnoki döntőben vehettem részt. Jó úton vagyok, ez egy jó állomás volt. Azt hiszem, kicsit bátortalan voltam még ehhez, nem igen hittem még el, pedig el kéne már. A szívem még nem igazán engedi, hogy továbblépjek” - mondta Szilágyi Liliána.

Ennyit Liliánáról, de mit mondott a verseny után Katinka? „Majdnem, hogy jobban örültem ennek a bronznak, mint a kétszáz vegyesen szerzett aranynak, mert arra mindenki számított és elvárta” - nyilatkozta. Azt is megjegyezte, hogy ez egy nagy önbizalomlöket, a sok év munka, amit beletett a pillangóba, az ki fog jönni. Szeretne még tovább fejlődni ebben az úszásnemben.

Fejlődni?

Innen?

Tovább?

Hát, ő tudja: bár szerintem az, aki a világ első három pillangózója között van, az mindent tud erről az úszásnemről, amit tudni lehet, legfeljebb csak azért nincs aranyérme, mert nem volt jó napja.

De még lehet is első, lesz is.

Gratulálunk!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook