2019. február 16. - Julianna, Lilla

Bronztenger

2018. május 5. Szerző: Szele Tamás
Mi jut eszünkbe Dagesztánról? Kaszpi-tenger, Mahacskala, Kaszpijszk – de a bronz maximum a tengerparti napozással kapcsolatban merült fel. Eddig. Most azonban a Kaszpi-tengert bronztengerré változtatták a magyar birkózók, ugyanis már negyedszerre állnak fel a mi sportolóink a dobogó harmadik fokára a birkózó Európa-bajnokságon: hiába, ebben a sportban is nagyhatalom vagyunk.

 

Például Barka Emese is bronzérmet nyert pénteken az 57 kilogrammos súlycsoportban, Kaszpijszkban.

A Csepel 28 éves versenyzője az éremcsatában lényegesen jobb volt a német Laura Mertensnél, akit 11-0-s különbséggel, technikai tussal múlt felül.

Az első pillanattól kezdve támadólag, aktívan lépett fel Barka Emese, aki egy győzelem után az elődöntőben maradt alul, így mérkőzhetett a harmadik helyért. Ellenfelének minden erejét az emésztette fel, hogy bontsa a fogásokat és talpon maradjon. Az érezhetően erősebb magyar birkózó egy ízben befogta riválisa karját, de akkor még nem sikerült mögé kerülnie. Ugyanakkor csak idő kérdése volt, mikor intik meg passzivitásért a németet. Ez még a szünet előtt bekövetkezett, de Mertens a félperces „akciókényszer” során sem tudott mit kezdeni Barkával, aki így 1-0-s előnyre tett szert.

A többszörös vb- és Eb-bronzérmesként esélyesebb magyar versenyző a második három percben teljesen felőrölte ellenfelét. Előbb alig egy perc elteltével egy lábra támadással hanyatt döntötte a németet (5-0), majd ezt követően sorozatban háromszor mögé kerüléssel szerzett két-két pontot, így több mint tízpontos különbséget (11-0) kialakítva diadalmaskodott.

A 2013-ban és 2016-ban vb-bronzérmes, 2015-ben Európa Játékok-győztes Barka Emese negyedszer állhat kontinensviadalon a dobogó legalsó fokára, mivel 2007-ben, 2013-ban és tavaly is harmadik volt az Eb-n.
Az övé a magyar küldöttség negyedik bronza Kaszpijszkban. Korábban kötöttfogásban Lőrincz Tamás (77 kg), Korpási Bálint (72 kg) és Kiss Balázs (97 kg) végzett harmadikként.

Hölgyem, uraim: ez gyönyörű volt, köszönjük – hoztok ti még aranyat is nekünk, csak így tovább!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook