2019. június 16. - Jusztin

Brüsszel nem állt meg

2018. július 15. Szerző: Rózsa Misi
A bronzmérkőzés a nagy nemzetközi tornákon jellemzően szomorú erők csatája. Hiszen elértek egy nagy siker lehetőségének kapujába, de ott az utolsó lépés előtt elbuktak. Az igazság az, hogy a bronzmeccs nem más, mint fájdalomdíj a veszteseknek, hogy: nesztek, még egyszer utoljára a közönség előtt pályára léphettek.

 

Se Belgium, sem pedig Anglia nem volt túlságosan feldobott attól, hogy itt kell szerepelniük a fentiek miatt. Alapvetően kiegyenlítetten indult a játék. És ez végig jellemző is volt. Kiegyenlített játék, de a belgák már a 4. percben előnyhöz jutottak. Folyamatosan kiegyenlített volt statisztikai adataiban ez a párharc, de a belgák végig motiváltabban, nagyobb akarattal játszottak. Anglia itt is halovány volt, pont olyan halovány, mint ami miatt nem lehet ott vasárnap a döntőben. A belgák játékában benne volt a nemzeti büszkeség, benne volt az a hatalmas lelkesedés, ami miatt a Vb egyik legszerethetőbb csapatának látták őket sokan. Sztárok szerepelnek a csapatukban, de csapatként tudnak kiemelkedőt nyújtani. Az angoloknál igaz most mérsékelten vannak jelen kiemelkedő sztárok, de leginkább csapatként nyújtottak lényegesen kevesebbet, mint amit vártak tőlük sokan. Itt is az utolsó mérkőzés során az volt az ember érzése, hogy amíg a belgák mindent meg akarnak tenni a győzelemért, addig az angolok, alig várják, hogy jöjjön a felmentést adó hármas sípszó a játék végén. A 82. percben a belgák mindent lezártak azzal, hogy újra betaláltak és ezzel a legkisebb esélyt is elvették az angoloktól a szebb búcsúra. A mérkőzés 2-0-s belga győzelmet hozott, ezzel Belgium ott áll a dobogó legalsó fokán, Anglia leszorult a negyedik helyre.

És eljött hát, az utolsó nap. Utoljára szaladnak ki az oroszországi labdarúgó világbajnokságon a csapatok a szép zöld gyepre. Utoljára még mindenki Moszkvára figyel, amikor Franciaország és Horvátország egymás között eldöntik, hogy ki emelheti közülük a magasba a végső győztesnek járó kupát. Nagyon reméljük, kiélezett, jó mérkőzéssel zárul majd a Vb. Akárki nyeri ez a két csapat közül, nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy az eddigi teljesítményeik alapján megérdemelten nyernek majd.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook