2022. október 7. - Amália

British Transplant Games: 23 érmet szerzetek a magyarok

2015. augusztus 3. Szerző: Zanita
A Newcastle-ben rendezett versenyen, hazánkat a Trappancs csapata képviselete, ráadásul nem is akár hogyan.

Az első versenynapon – pénteken – 22 éves csontvelőtranszplantált versenyzőnk Quittner Péter asztaliteniszezett: 27 versenyző állt az asztalokhoz, egyenes kiesési rendszerrel jutott el Peti az aranyéremig.

Szombaton az úszóversenyek napja volt:  a Trappancs csapat hat gyereke ugrott vízbe, összesen 21 számban indultak.  8 aranyérmet, 6 ezüstérmet, 3 bronzérmet nyertek, valamint a 4x25–ös gyerekváltó is ezüstérmes lett. Ezenkívül egy negyedik, két ötödik és egy hatodik helyezést is megszereztek.

 

A legfiatalabb magyarországi szervátültetett sportoló, Sípos Tímea 9 éves:  mellúszásban, hátúszásban és gyorsúszásban is aranyérmet nyert.

A 12 éves májátültetett Domonkos Ádám az úszóverseny napján ünnepelte a 12. születésnapját:  Ő is triplázott, három aranyéremmel tette tökéletessé a napot.

A hódmezővásárhelyi 13 éves – szintén májtranszplantált - Süli Flórarutinos versenyzőként ugrott vízbe, egy aranyérmet, két ezüstérmet és egy ötödik helyezést sikerült szereznie.

A székesfehérvári, 12 éves májtranszplantált versenyzőnknek, Luka Tímeának ez volt élete első versenye:  egy ötödik és hatodik helyezést sikerült elérnie, majd 25 méter mellúszásban szerzett egy bronzérmet.

Budapesti Trappancs versenyző a 14 éves, veseátültetett Vargha Simon.  Nemzetközi versenyen korábban nem járt, mégis magabiztosan nyert két ezüstérmet és szerzett egy negyedik helyet.

Molnár-Farkas Márk 15 éves, szintén budapesti versenyző,  két szervátültetésen van túl: 2006-ban vesét kapott, majd 2013-ban májátültetésre is szükség volt.  Az uszodában egy arany-, 2 ezüst-, és 2 bronzérmet szerzett.

A gyorsváltó tagjai Süli Flóra, Luka Tímea, Vargha Simon és Molnár-Farkas Márk voltak, a 7 csapatból a második helyen értek célba.

Vasárnap az atlétikaversenyek napján két veseátültetett fiatalemberé volt a főszerep: Velkey-Guth Ádám ceglédi fiatal sportoló a 100 méter síkfutás döntőjét magabiztosan nyerte, majd kislabdadobásban, súlylökésben és gerelyhajításban is aranyérmet szerzett.

Szabó Donát a 100 méter síkfutás előfutamából nem jutott tovább, de a 200 méteres síkfutás döntőjében a negyedik helyen végzett.

Az atlétikaversenyek végén a 4 x 100-as váltófutás zárta a Trappancs csapat versenyeit Newcastle-ben, a British Transplant Games-en.

Az összesített mérleg:  3 nap alatt 23 érmet szereztek a szervátültetett fiatalok: a 13 aranyérem, 7 ezüstérem, 3 bronzérem mellett még két negyedik helyezés, két ötödik helyezés és egy hatodik helyezés fűződik a nevükhöz.  

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook