2022. január 21. - Ágnes

Búcsú a BL-től

2018. augusztus 30. Szerző: Rózsa Misi
Már az nagy szó, hogy a MOL Vidi csapata valameddig el tudott jutni. Hiszen igen nyögvenyelősen jutottak túl már az első a luxemburgi ellenfélen is.

 

Aztán jött a Ludogorets és sokan azt hitték, ott fog véget érni a menetelésük. De szerencsésen a bolgárokon is túl tudtak lépni. Aztán következett a Malmö, ami ellen, tényleg nem sok esélye volt a Vidinek, de azt a feladatot is végül megsikerült oldaniuk. Az utolsó akadályt a BL főtáblára kerülés előtt az AEK Athén csapata jelentette. Itt már többen hittek abban, hogy összejöhet a Vidinek a nagy bravúr. De hazai pályán az első fordulóban 2-1-re kikaptak, ami azt jelentette, hogy nem sok esélyük marad a csodára idegenben a visszavágón.

A mérkőzés nem is indult jól a Mol Vidi számára. Az Athén minden játékrészében veszélyesebben és jobban játszott. Egyértelműen dominálták itt még a találkozót, a Vidi a legkisebb veszélyt se jelentette sokáig a kapujukra. Igaz a védekezését jól oldotta meg a magyar bajnokságban szereplő csapat, de egyetlen veszélyesnek mondható támadásra futotta csak az erejükből.

A második félidőben is az Athén tudott veszélyesebb játékot bemutatni. De itt már olykor megvillant a Vidi is. Aztán a 48. percben egy teljesen felesleges, buta szabálytalanságból, büntetőhöz jutott az AEK Athén, amit érvényesíteni is tudtak kegyetlen precizitással. A bekapott gól, a Vidire hatott ösztönzőleg és kifejezetten feljavult utána már a játékuk. Nego egy nagyon szép akció után, be is talált és meglepetésre, szinte a semmiből egyenlíteni sikerült ezzel a Vidinek. Innentől kezdve teljesen kiegyenlített játék alakult ki a két csapat előtt. A 80. percben aztán egy csúnya ütés után, a Videoton emberelőnybe került és igen közel állt ahhoz, hogy újabb találatot szerezve, kiharcolja, hogy jöjjön a hosszabbítás. De a görögök elkezdték nagyon tudatosan húzni az időt, taktikus megoldás volt ez részükről és hiába játszott itt már náluk jobban a Vidi az időhúzó taktikája a hazai csapatnak bejött és maradt az 1-1-es végeredmény közöttük, ami azt jelentette, hogy 3-2-es összesítéssel a görögök kerültek be a BL csoportkörébe, a Vidi az EL csoportköreiben folytathatja a nemzetközi szereplését.

Hogy nincs BL szereplés az lehet csalódás, hogy végre az ősz is úgy köszönt ránk, hogy lesz a nemzetközi porondon még magyar bajnokságban szereplő csapat, annak lehet örülni, az jó eredmény, vagy legalábbis jobb, mint amihez az utóbbi időkben szokhattunk.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook