2018. június 25. - Vilmos

Bukaresti szkander

2016. június 20. Szerző: Szele Tamás
Hihetetlen felfedezésre jutott az önök szerény krónikása, vagyis személyem. Az asztrofizika legmodernebb eszközeinek segítségével sikerült felfedeznem, miszerint a focink kívül is van világ. Léteznek más sportok is, és ez alapjaiban fogja megrázni világképünket: ráadásul ezekben a sportokban is kiemelkedő sikereket aratnak a magyar versenyzők, csak kevesen szereznek erről tudomást.

Ott van például a szkander. 

 

 

Nem fogják elhinni, de az igenis sport. Angolul armwrestlingnek hívják, van nemzetközi szövetsége, rendszeresen megrendezik a világ- és kontinentális bajnokságokat is, az idei Európa-bajnokságot például pont Bukarestben , ami nincs is messze tőlünk. Csak valahogy nem tódultak oda a magyar szurkolók tízezrei, de ennek ellenére is csodálatosan szerepeltek a versenyzőink.

Két arany-, öt ezüst- és nyolc bronzérmet nyert összesen a magyar szkander válogatott a bukaresti szkander Európa-bajnokságon, a felnőtteknél négy magyar érmet nyertünk: Ivánfi Brigitta a 70 kg-os kategóriában jobb és bal kézzel is második lett. Ugyanitt a jobbkezes kategóriában Caroline Thommen bronzérmes lett. A 85 kilós férfiak közt Kovács Péter jobb kézzel a harmadik helyen zárt. Már erre is büszkék lehetnénk, de lám csak: az utánpótlás, a masters és a para kategóriákban is szereztünk érmeket. A két aranyérmet a látássérült Budai Miklós nyerte, aki mindkét kézzel győzött. 

Tehát még verhetetlen para-bajnokunk is van, de ez sem elég – eredményeinkre való tekintettel a hazai szövetség elnökét, Csabai Attilát újra megválasztották az EAF, a nemzetközi szövetség alelnökének. 

Hát, ebből sem lett szalagcím a napilapokban, pedig szép siker. No, majd a világbajnokságról hozott érmeink esetleg kikerülnek az első oldalakra – de mikor lesz a világbajnokság, hol tartják?

Nem fogják elhinni: jövőre, itt, Budapesten.

Mondjuk sem nem drága ez a sport, sem nem látványos, nem kell hozzá sem stadion, sem uszoda: de az ebben szerzett érmek bizony egyenrangúak az összes többivel. 

Ezek is azt jelzik: győzött a megszerzőjük, rengeteg munka, edzés, lemondás árán.

Hát, kíváncsian várom a jövő évi VB-t. Nagyon kíváncsian.

Részemről hajrá Budai Miklós!

 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook