2018. október 20. - Vendel

Büki Lili a kiscsillag

2017. december 3. Szerző: Rózsa Misi
Tata eddig leginkább a taváról volt híres és a város felett álló turulmadaráról volt híres. Tata talán még a sportszerető emberek számára attól volt híres, hogy ott található az ország egyik legjobb tradicionális edzőtábora. De Tata újabban arról híres, hogy a város nagy büszkesége a kis Büki Lili aki a város vívó csapatában készül a versenyeire.

 

Ez azért is nagyon nagy szó, mert Lilike Székesfehérváron él, onnan jár hetente háromszor edzésre Tatára. Az edzéseken is nagyon fegyelmezett, elsők között érkezik, az utolsók után távozik, nagyon sokszor végez különmunkát, hogy folyamatosan képes legyen fejleszteni magát.

Ez a kislány még csak 15 éves. Apró, törékeny, még gyermeki mosolyt őrőz pici lány. És ez a kicsike lány, akkora tehetség, hogy idén már a felnőtt Magyar Bajnokságban indították el. Nagy falat lehet ez még egy 15 éves gyerek számára? Nagy falat bizony és kevesen lennének képesek sikeresen elfogyasztani. De Lili egy kivételes kepeségekkel megáldott csodája a csapatának és az országnak. Mert ez a kicsi lány, egyéniben a felnőttek között is bronzérmet tudott szerezni és már ott se sok kellett volna ahhoz, hogy az az érem tovább fényesedjen, csapatban viszont megérdemelt arany került a nyakába. / Mondjuk az is nagy meglepetés volt, hogy az egyéni számokat sorra az utánpótláskorú versenyzők tudták ezúttal megnyerni. /

Hogy ma a vívásunk egyik koronázott királynője Szász-Kovács Emese, ahhoz azt hiszem, nem férhet a legkisebb kétség sem, elég, ha azt vesszük esetében, hogy Rióban Olimpiai bajnok lett. Rutinos, nagyon erős, nagyon technikás és jó versenyző. A világon bárkire veszélyes, ha a pástra lép és bizony a világon a legtöbben akik odaállnak vele szemben, vereségre vannak ítélve.

De ez a kis 15 éves Lili, fogta magát és a lehető legnagyobb természetességgel, kétszer is meg tudta verni a viadal során a királynőt a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban lefolytatott torna során.

A selejtezőkön simán sétált végig egyéniben. Pedig a lehető legnehezebb ágra került, a sorsolás nem volt kegyes hozzá, mert válogatott versenyzők során kellett lépésről-lépésre előre jutnia. Már az bravúr volt számára ezáltal, hogy a negyeddöntőig el tudott jutni, ahol Szász-Kovács Emese várta, akit ki tudja mióta, itthon senki nem tudott legyőzni. De Lili ezt a feladatot is sikeresen megoldotta, ami világraszóló bravúr, és egyszerre dicséri a kislányt és nevelőedzőjét Plásztán Attilát. A sok nagy harc, nagyon erős ellenfelek ellen sokat kivett ebből a kislányból, ezért állt meg a végén „csak” a bronznál.

Nagy csoda, amit ez a kislány véghez vitt és erről érdemes beszélni, van miért ünnepelni ezt a kis csillagot, aki ha így folytatja, sok örömünk forrása lesz még a jövőben.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook