2019. február 20. - Aladár, Álmos

Bunda szerva

2018. június 6. Szerző: Rózsa Misi
Úgy tűnik, a tenisz sem mentes a maffia módszerektől, ha sportfogadásról van szó.

 

Hogy labdarúgó mérkőzések eredményét, maffia módszerekkel igyekeztek szervezett formában bűnözők befolyásolni, az ma már nem újdonság. Sajnos azt is mondhatjuk, hogy ezek mindennapos történetek. Hol maffia szervezi ezeket, hol maguk a játékosok, hogy nem szerény fizetésük mellé tipp-mixeléssel, plusz bevételre tegyenek szert.

A legfrissebb hírek szerint a tenisz se mentes hasonló gazemberségektől. Belgiumban a hatóságok 13 embert vettek őrizetbe azzal a váddal, hogy alacsonyabb kategóriájú tenisz mérkőzéseket befolyásoltak anyagi ösztönzéssel. Magyarul lefizettek játékosokat, hogy a jobb veszítsen és ezzel komoly pénzt lehessen nyerni a sportfogadásban. Ma még nem lehet pontosan tudni, hogy hány mérkőzésen követtek el fogadási csalást. Annyi biztos, hogy jellemzően olyan meccseket bundáztak meg, amiket nem közvetített a tévé, és amikről tudni lehetett, hogy nem túl nagy a szurkolói érdeklődés irántuk.

A belga államügyész arról adott tájékoztatást, hogy belga-örmény bűnszövetkezett áll a csalások hátterében. A csalások nagyobb részét Belgiumban követték el, de alaposa a gyanú arra, hogy más országokban is folytattak az elkövetők hasonló tevékenységet. Erre utal az is, hogy a belga nyomozók a nyomozás során aktívan együttműködtek francia, amerikai, német, szlovák, holland és bolgár hatóságokkal is.

Az nem szivárgott még ki, hogy a csalásban nevesebb játékosok is részt vettek volna. Az érintett sportolók nevét, még nagy hallgatás övezi.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook