2018. október 20. - Vendel

Célfotós arany

2017. október 16. Szerző: Szele Tamás
Kérem, a mi úszóink mindenre képesek, ha vizet érnek, nem ismernek lehetetlent. Rasovszky Kristóf tegnap a Középső Birodalomból, a Sárkányok Földjéről hozta el az aranyat, célfotó bizonyította a győzelmét. És ez már a harmadik volt a nyíltvízi úszók világkupa-sorozatában. De lássuk a pontos, hivatalos híradást!

 

A hazai szövetség (MÚSZ) híre szerint ezúttal a kínai Chun'anban érkezett elsőként a célba 10 kilométeren. Ugyanitt Olasz Anna a 14. lett a nők versenyében.
A húszéves veszprémi úszó megelőzte többek között az olimpiai bajnok, a júliusi balatonfüredi világbajnokságon 10 kilométeren szintén aranyérmes holland Ferry Weertmant, az olaszok világbajnokát, Simone Ruffinit, illetve az összetett versenyben vezető másik itáliait, Federico Vanellit. Az elsőségért a 2014-es összetett vk-győztes brazil Allan do Carmóval vívott hatalmas csatát, végül a célfotó alapján Rasovszky javára ítéltek a bírók.
"Viszonylag nagy iramot úsztunk a táv több mint felén, ami nekem kedvezett, de így is nagyon sokan maradtunk az élmezőnyben a második öt kilométerre" - mondta Kristóf a viadalt követően a MÚSZ weboldalának. - "A hajrában is még vagy tízen haladtunk egymás mellett, azaz iszonyú szoros volt a verseny. Nagyon örülök ennek a sikernek, így van esélyem, hogy az összetettben az első három között végezzek."
Jelen állás szerint Rasovszky, aki ebben az évben megnyerte az összetett Európa-kupát, harmadikként várhatja a szombaton esedékes utolsó, hongkongi vk-versenyt. Bár ez volt a harmadik világkupasikere az idén, miután győzött júniusban Setubalban, majd augusztusban a kanadai Lac Meganticban is, arra csekély az esélye, hogy elsőként zárjon összetettben. 
A kínai viadalon a nőknél Olasz Anna is ott volt a rajtnál, és végül 14. lett.

Ha Koncz Zsuzsa és Bródy János ma írná a számot, biztos úgy szólna:
„Rasovszky Kristóf a vízbe száll

Elfelé száguld, hol nincsen határ

Vágtató hullámon aranyat űz

Éleszd a lángot, égjen a tűz”

Bár mondjuk nyílt vízen érdekes lenne tűzről beszélni, de így rímel.

Szép volt, Kristóf: drukkolunk Hong Kongért is!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook