2018. június 23. - Zoltán

Címergondok

2017. július 6. Szerző: Szele Tamás
Azzal kell kezdenem, hogy tisztelet, becsület az Újpestnek, kiváló csapatnak tartom, kalapot le előttük. A sport szellemében csak becsülni lehet őket, amint minden más csapatot is. Tény, hogy nemrég megváltozott a címerük, és ez bizonyos vitákra adott alkalmat: az is tény, hogy ezek a viták enyhén szólva is elfajultak. Meg kéne ezt beszélni inkább...

 

Mondjuk az igaz, hogy az új címerüket esztétikai szempontból semmiképp sem mérhetném Botticelli Vénuszához. Talán még annál szerényebb műalkotásokhoz se nagyon: hogy úgy mondjam, a minimal art diadala, nehéz volna megmagyarázni, mire is gondolt tervezés közben az alkotó, megérzésem szerint a honoráriumra, másegyébre nem nagyon, de ilyen szépséget minden hat éves gyerek képes alkotni, ha magára hagyják egy Paint rajzolóprogrammal.

De ha ez a címer, akkor ez a címer. Ezt is tisztelni kell.

Urbán Flórián, a legendás játékos kicsit sarkosabban fogalmazott:

„– Nem is találok szavakat, a legjobban talán az egyik hozzászóló jellemezte az új címert: „úgy néz ki, mint egy húgycső”. Ezen kínomban nagyon jót mosolyogtam.”

Hát, azért úgy talán nem, de kétségtelen, hogy nem fognak érte verekedni a múzeumok.

„– A játékosok jönnek-mennek, de az igazi drukker egy életen át a saját csapata mellett marad. Na, őket most ismét szemen köpték. Az oké, hogy az Újpestnek jelenleg tulajdonosa van, aki a saját pénzén vette meg a klubot, de ez nem azt jelenti, hogy úgy játszadozhat a klubbal, ahogy akar. A minimum az lett volna a vezetők részéről, hogy kommunikálnak a szurkolókkal a módosítás előtt, így azonban hatalmas öngólt lőttek. Egyértelmű, hogy a szimpatizánsok ezt nem fogják annyiban hagyni.”

Ebben csak igazat lehet adni Urbán úrnak: a focicsapat mégsem érett túró vagy tíz deka párizsi, amit lehet ide-oda rakosgatni, a szurkolókra is tekintettel kell lenni. Hanem, a Rangado.hu-nak adott interjújának a végén elszáll egy kicsit a lovacska, tán nem is kicsit.

„Normális és békés keretek között kell megoldást találni erre, valamint arra is, hogy a szurkolókat visszacsábítsák a stadionba. Ez persze nagyon nehéz lesz ezek után, hiszen a tulajdonos és az ügyvezető asszony nagyon elvetette a sulykot. Mindig is mondtam, hogy a futballban nincs helye nőnek! A nőnek a konyhában a helye, mos, főz, takarít, semmi keresnivalója sincs a vezetői pozícióban.”

Itt Gyarmati Eszter ügyvezetőre utal – és nem a legúribb módon, meg kell hagyni. Van ám egy olyan mondás, miszerint aki azt mondja, az asszonynak a konyhában a helye, az nem tud vele mit kezdeni a hálószobában.

Viszont azzal csak egyetérteni lehet, hogy az Újpest problémáira normális, békés, konszenzusos megoldást kell találni. Párbeszédre lenne szükség, a kölcsönös tisztelet alapján. Sportszerűen. És igen, személyeskedésektől is mentesen – reméljük sor kerül majd erre.

Csak azt a címert, azt nem kellett volna megváltoztatni...

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook