2018. december 15. - Valér

Csajok a teremben

2018. január 27. Szerző: Rózsa Misi
Már hagyománya van annak, hogy év elején a szezon szünetében az MLSZ teremtornát ír ki, NB1-es és NB2-es csapatok számára. Sokáig ezeken a tornákon férfiak szerepeltek, de egy ideje a fiúk már nem mérkőznek sajnos egymással, viszont a lányok átvették tőlük a terepet.

 

Az NB1-ből 7 csapat nevezett a tornára, mellettük kapott lehetőséget a játékra az NB2 Keleti csoportját magabiztosan vezető Szent Mihály FC.

A csapatokat, két darab négyes csoportba sorsolták. Az A csoportot az Astra csapata nyerte meg. Második lett itt az ETO FC Győr, harmadik a Haladás VFC, utolsó a Szent Mihály FC.

A B csoport első helyét az MTK Hungária csapata szerezte meg. Második lett mögötte a DVTK, harmadik Kóka FNLA, negyedik az Újpest.

A középdöntőben a Kóka ellenfele a Szent Mihály volt, és nyugodt játékkal verték azt meg 2-0-ra, így a Kóka kapott lehetőséget arra, hogy később megmérkőzhessen az 5. helyért.

A Haladás nem bírt a rendes játékidőben az Újpest gárdájával, de a szétlövésben nekik jött ki jobban a lépés, így ők kapták meg a lehetőséget arra, hogy a Kókával megmérkőzhessenek az 5. hely megszerzéséért.

Az Astra csapata a DVTK ellen lépett pályára, hogy beverekedje magát a döntőbe. A rendes játékidő itt sem hozott döntést a két csapat között, így itt is jöhetett a szétlövés, amit a DVTK nyert meg.

Az MTK ellenfele a döntőbe jutásért az ETO FC Győr volt, akit nagyon magabiztosan vertek meg 4-1-re laza játék mellett is.

Ezután került sor a helyosztók lejátszására.

Nagyon nagy csatában a 7. helyet a Szent Mihály szerezte meg az Újpest előtt azzal, hogy párharcuk során 2-1-re diadalmaskodni tudtak.

Az ötödik helyért a Kóka mérkőzött meg a Haladás ellen, akitől 3-1-es vereséget szenvedtek el, így be kellett érniük a torna 6. helyével a szereplésüket.

A harmadik helyért az ETO FC Győr mérkőzött meg az Astra csapatával. Hatalmas gyilkos csata után 2-2 lett a vége a táncuknak, így itt szétlövés döntött a harmadik hely sorsáról, amit az Astra nyert meg, így övék lehetett a bronzérem.

A döntőt az MTK és a DVYK vívta meg egymással. Ez a két csapat a csoportkörökben is találkozott egymással és ott döntetlen eredmény született. A döntőben nagyon nagyot játszott mindkét alakulat, az MTK állt közelebb talán a győzelemhez, de mivel a DVTK rendkívül fegyelmezetten tudott védekezni a legnehezebb időszakokban is, kihúzták kapott gól nélkül, így a 0-0-s eredmény után 8 méteresek dönthettek a torna bajnoki címének sorsáról. És itt végül a DVTK bizonyult aktuálisan jobbnak és ezzel megnyerték a küzdelmeket.

A végeredmény tehát:

DVTK
MTK Hungária
Astra HFC
Eto FC Győr
Haladás Viktória
Kóka FNLA
Szent Mihály FC
Újpest FC

Minden csapat ezen a tornán csak nyerni tudott. Egyrészt a játék élménye és varázsa volt a jutalmuk, másrészt minden résztvevő pénzdíjban is részesült. Az első helyezet 1 millió forinttal lett gazdagabb, a második 800 ezerrel, a harmadik 700 ezerrel, a negyedik 600 ezerrel, az ötödik 500 ezerrel, a hatodik 400 ezerrel, a hetedik 300 ezerrel, de az utolsó is 200 ezret tehetett zsebre.

A torna legjobb kapusa Farkas Katalin lett (Astra HFC)

A torna legjobb játékosának Oliveira Markovicsot (DVTK) választották meg.

A torna gólkirályi címét Süle Dóra (ETO FC Győr) vihette haza a puttonyában.

Pozitívumnak elmondható, hogy igen szép számban jöttek elszurkolók biztatni kedvenc csapataikat és remek hangulat uralta a csarnokot. Akik kilátogattak, nem bánták meg, mert remek mérkőzéseken lehetett izgulni a kedvencekért, a lányok igen magas színvonallal szórakoztatták a közönséget.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook