2018. június 23. - Zoltán

A csajoknak jól indult

2017. július 17. Szerző: Szele Tamás
A vártnál is jobban indult a hazai rendezésű vízilabda VB a csajoknak. Mondjuk, hogy megfogjuk verni a japánokat, az aligha lehetett kérdés, hogy ennyire simán és laza pihengetős játék is elég lesz ehhez, arra nem gondoltunk.

 

Az első negyedben mondjuk azt, hogy kicsit tapogatozó  játék folyt, ezt „csak” 4-1-re nyertük meg. A második negyedbe rendesen belehúztak a csajok és ott már 8-3 lett a vége ennek. A harmadik negyedet 5-2-re hoztuk. A hatalmas előny után egyértelműen kingedtünk, ami itt érthető is volt és nem lehet kritizálni miatta a lányokat. A negyedik negyedet ezzel a japánok nyerték meg 5-3-ra, de a vége 20-11 a javunkra és a mutatott játék is nagyon pozitív volt, nem csak az eredmény.

Csoportunk másik mérkőzésén a hollandok is átgázoltak a franciákon. 17 gólt dobtak nekik és mindössze kettőt kaptak az egész mérkőzés alatt. Az első negyed 7-0 lett, a második 5-0, a harmadik 3-1, a negyedik 2-1.

Mi a következő meccsünket a franciák ellen játsszuk le, a hollandok a japánok ellen és nem kérdés, hogy magyar és holland győzelem fog születni, majd az utolsó csoport meccsen egymás ellen eldöntjük a csoportelsőség kérdését.

Az A csoportban Kína a brazilok ellen szállt medencébe. Az első negyedet 4-2-re hozták az ázsiaiak. A másodiknak 2-0 lett a vége. A harmadik negyedet Brazília nyerte 2-1-re, a negyediket Kína fölényesen 4-0-al hozni tudta, így alakult itt ki, a 11-4-es végeredmény.

Az A csoport másik mérkőzésén az olaszok az elején még nagy csatát vívtak Kanadával. Az első negyedet 2-1-re Kanada nyerte. A második negyed már az olaszoké volt 2-0-al. És innen nem is engedtek ki többet. A harmadik negyedet 3-0-ra nyerték, az utolsót 4-2-re, ami kialakította a 10-4-es olasz sikert.

A B csoportban az USA ellenfele Dél-Afrika volt. Senkit nem lephetett meg, hogy a végső győzelemre is esélyes amerikaiak nagyon megverték ellenfelüket. Az első negyedet 6-0-ra hozták, a másodikat 7-0-ra, a harmadikat 5-2-re és az utolsót megint 6-0-ra. Tehát a vége 24-2 lett.

A B csoport másik párharca Új-Zéland és Spanyolország között zajlott. Meglepetés itt sem történt. Az első negyedet 3-0-al nyerték az esélyesebb spanyolok. A másodikban meglepetésre 1-1 lett a vége. A harmadikat aztán 2-0-ra a negyediket 4-1-re hozva az olaszok, kialakították a 10-2-es végeredményt.

A D csoportban Ausztrália a kazahokkal találkozott. Úgy döntöttek, hogy minden negyedben dobnak négy gólt ellenfelüknek. Az elsőben 4-0 lett, a másodikban 4-1, a harmadikban 4-2, az utolsóban ismét 4-0. Így született meg az ausztrálok 16-3-as győzelme.

A csoport másik találkozója, a VB eddigi legszorosabb eredményét hozta Oroszország és Görögország között. Bár végig az oroszok vezettek, nagyon szoros volt a küzdelem a két csapat között. Az első negyedben 2-1-re, a másodikban 4-3-ra nyertek az oroszok. A harmadik negyedet 3-2-re a görögök nyerték, az utolsót megint az oroszok 1-0-ra, így orosz győzelem lett a vége, 9-7 arányban.

A csajok 18.-án szállnak újra medencébe, hogy folytassák a csoportkörök küzdelmeit.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook