2019. február 20. - Aladár, Álmos

Csak finoman

2018. június 26. Szerző: Szele Tamás
Őrizzük meg jó modorunkat, hölgyeim és uraim, valamint tárgyilagosságunkat és hidegvérünket: mindazonáltal még így is be kell látnunk, hogy a szerb labdarúgó-válogatott az épp zajló világbajnokságon bizonyos fokú túlérzékenységet tanúsít. Ez a szenzibilitás semmiképpen sem volna baj, ha gobelint hímeznének finom selyem cérnákkal, de a pályán némi visszatetszést kelt.

 

Mi tagadás, a szerbek csapat fellebbezett a nemzetközi szövetségnél (FIFA), mert véleményük szerint pénteken, a Svájc elleni, 2-1-re elvesztett csoportmérkőzésen Felix Byrch játékvezető többször is a kárukra tévedett, például nem adott meg egy jogos büntetőt 1-1-es állásnál, sőt a videóasszisztensekkel sem egyeztetett az esetről.

Közben az érdemein felül túltárgyalt albán kétfejű sasos ügyben is döntés született: a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség úgy határozott, nem tiltja el Shaqirit és Xhakát a következő meccsektől, a pénzbírság viszont nem maradt el – 10-10 ezer svájci frank befizetésére kötelezték őket, míg Stephan Lichtsteinernek 5000 svájci frankot kell fizetnie. Ezzel talán véget is érhetne ez a szánalmas kötözködés – és nem csak nekem ez a  véleményem, hanem olyan embereknek is, akik Szerbia ügyeiben nálam jóval kompetensebbek.

Ilyen például Zorana Mihajlović szerb miniszterelnök-helyettes. Ő, hogy úgy fogalmazzunk, markáns hangvételű üzenetet küldött a szerb válogatottnak. Idézzük szó szerint, mert úgy szép, úgy érdemes.

„Elég a siránkozásból, vegyétek magatokat komolyan, és készüljetek fel a brazilok elleni meccsre. Úgy jajveszékeltek, mint a nők - és ezt egy nő mondja nektek. Elég a játékvezetőkből, Hágából, videobírókból, albánokból, szerbekből, sorsból, összeesküvésből és egy- vagy többfejű madarakból. Munkára, fiúk, veletek vagyunk, és kellő hittel meg lehet verni Brazíliát!”

Hát, kérem, hogy finoman, nőiesen, a jó modor szabályait betartva fogalmazzunk: ezt megaszondta. Minden tiszteletünk a temperamentumos miniszterelnök-hellyettes hölgyé, akiről így megtudhattuk, hogy valódi sportbarát, és ráadásul – foglalkozása dacára – nem vakítja el a politika.

Kérem, az ötlet nem is rossz.

Mi lenne, ha nyavalygás helyett fociznának?

Csak jelezzük: a szerb-brazil összecsapás holnapra várható.

Nem mellesleg, ezt az üzenetet más csapatoknak is el lehetne küldeni, és nem csak a világbajnokság résztvevőinek.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook