2019. február 19. - Zsuzsanna

Családi nap a Lantos Mihály Sporttelepen

2017. május 17. Szerző: Rózsa Misi
A sportolás nagyon fontos dolog. Drága jó nagyapám mondta annak idején mindig, hogy: addig élünk, amíg mozgunk. És ebben bizony nagyon igaza volt az öregnek.

 

Gyerekkorban a sport segít a test megfelelő felépítésében, segít erősíteni a lelket és a szellemet is a test mellett. A sportönfegyelemre tanít és megtanít arra is, hogy miként kell az embernek csapatban dolgoznia. És ez nem csak a csapat sportágak, de az egyéni sportokra is pont úgy igaz. Amikor az ember felnő, akkor a sport segít megőrizni a jó fizikai állapotot és képes arra is, hogy azon keresztül levezethessük a bennünk felgyűlt feszültségeket. Minél több sportágat próbál ki az ember, minél több sportágban szerez jártasságot, annál többé válik ezeken keresztül. És nagyon fontos természetesen, hogy aki rendszeresen sportol, az egészségesebb maradhat, mint azok, akik erre nem fordítanak időt. 

De mit sportoljunk? Mi az, ami leginkább közel áll hozzánk, és amit leginkább lehetőségünk van gyakorolni? Milyen sportágra írassuk be a gyerekünket? Az ember menne ide is meg oda is. Az MTK Baráti Köre segítséget kínál ebben is. Minden évben megrendezésre kerül, az ő szervezésükben az MTK családi napja. Ezúttal erre az eseményre május 21.-én kerül majd sor Zuglóban a Lantos Mihály Sporttelepen. /Budapest 1149 Rákospatak utca 13-27. / A rendezvény reggel 9-kor kezdődik. Itt az érdeklődök, találkozhatnak az MTK szakosztályaival és rengeteg sportágat próbálhatnak ki, rengeteg sportágból kapnak ízelítőt. Több versenyben is kipróbálhatják magukat, lesznek játékok, és rengeteg nevetés.  Találkozhatnak az MTK nagynevű, sikeres versenyzőivel. Nem csak az újakkal, de lesznek itt régi legendák is, olimpiai bajnokok, példaképek. És persze lehet majd velük beszélgetni, készülhetnek közös fotók is. 

10 órától indulnak majd a sportágak bemutatkozásai. A külön bemutatók sorrendje: 

Szárazföldi short track bemutató
Kajak-kenu és evezés
Atlétika
Sakk
Ökölvívás
Röplabda
Kézilabda
Torna
Taekwondo
Karate
Kosárlabda
Kard, tőr és párbajtőr


11 órától atlétikai ügyességi vetélkedő kezdődik, amiben minden érdeklődő részt vehet. 11 órától kispályás labdarúgó bajnokság indul, aminél megjelennek az MTK profi labdarúgói is és persze játszani is fognak. 

Akik kilátogatnak, ezen a reméljük verőfényes napon az MTK sporttelepére a felsoroltakon kívül is rengeteg kalandban vehetnek majd részt. Az MTK Baráti Körének rendezvénye nem csak a sportágak megismertetésére lesz majd hasznos, hanem nagyon jó lehetőség a szurkolók számára, hogy egy vidám és beszélgetős hétvégi napot tölthessenek el együtt. A belépés teljesen ingyenes mindenki számára. A szervezők nagy szeretettel várják az érdeklődőket. Jó buli lesz. 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook