2018. június 23. - Zoltán

Csalódás

2017. július 25. Szerző: Rózsa Misi
Persze vannak közhelyek. A labda gömbölyű. Dávid is legyőzte már Góliátot. Nem jó dolog azt hinni, hogy a bab is húsból van.

 

De az ember azért csak azt hitte, csak azt remélte, hogy a magyar lányok számára Kanada nem igen lehet megmászhatatlan akadály. Azt lehetett ugyan tudni, hogy szerényebb  tudásukat a kanadaiak nagyon jól felépített masszív védekezéssel próbálják ellensúlyozni, de úgy gondoltuk a mi lányaink támadásban is bírnak olyan tudással, ami az ilyen masszív, elkeseredett védelmet is fel tudja törni.

Az első negyedet Kanada hozta 1-0-ra. Már ez meglepetés volt és rossz előjel. De aztán nagy csatában beindulni látszottak a lányaink és nyertük is a második negyedet 4-3-ra és itt azt lehetett várni a fáradó ellenfél ellen beindítjuk a gőzhengert és átszáguldunk rajtuk. De a harmadik negyedet megint Kanada nyerte 1-0-ra és sajnos az utolsót is. Dráma volt ez a köbön. És nem nagyon lehet szépíteni, hogy lányaink ezt nagyon csúnyán elszúrták és a vereség oka az volt, hogy fejben nem voltunk ott.  Ez nagyon nagy hiba volt és ciki vereségnek mondható.
Közben a negyeddöntő másik mérkőzésén az oroszok is nagyon szoros és izgalmas meccset játszottak az olaszok ellen és 9-8-ra nyerni tudtak, amivel ott vannak a legjobb négy között már ők is.

Meglepetésre az USA is rendesen megszenvedett Ausztrália ellen, hiszen csak 7-5-re sikerült legyőzniük azt. És itt egyáltalán nem mutattak meggyőző játékot.

A negyeddöntő legizgalmasabb mérkőzését Görögország vívta Spanyolország ellen. A rendes játékidőben nem bírva egymással 10-10-es eredményt értek el, majd a büntetőknél a spanyolok voltak fejben jobban ott, így a párbajt 4-2-re megnyerték és ők jutottak a legjobb négy közé.

Nekünk az maradt, hogy az 5-8. helyért csatázhatunk. Az első meccset a görögök ellen fogják itt megvívni a lányaink. Míg a másikat az olaszok az ausztrálok ellen.

Az elődöntőben az USA ellenfele Oroszország csapata lesz, míg Kanadáé pedig Spanyolország.
Nagy kár, hogy elúszott számunkra az érem lehetősége. Ennél ebben most sokkal több volt benne, mint amit sikerült elérni.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook