2019. március 25. - Irén, Írisz

A csehek vagy a magyarok?

2018. augusztus 12. Szerző: Rózsa Misi
Folytatódott a női BL selejtező. Az MTK Budapest az első mérkőzését, 6-1-re megnyerte a koszovói Mitrovica ellen. A második mérkőzésén a török Belideyesi ellen léphetett pályára a csoportban.

 

Az első félidőt az MTK Budapest kezdte jobban. Magabiztosan birtokolta a labdát és igen sok veszélyes helyzetet sikerült kialakítania. A törökök, csak elvétve, kontrákból próbáltak ezekre válaszolni. A 31. percben egy megadható 11-esből a török csapat szerezte meg, szinte a semmiből az előnyt. Ez felpörgette az addig is jól játszó MTK Budapestet és a 33. percben össze is hozták az egyenlítést. Majd a 37. percben meg is fordították a találkozót. De a ritka védekezési hibáik egyikét a törökök jól használták ki, amivel a 43. percben össze is hozták maguknak az egyenlítést.

A második félidőben csökkent valamelyest az MTK fölénye, kiegyenlítettebb lett a mezőnyben is a játék, bár itt is érdemi helyzetei inkább az MTK Budapestnek voltak, de sajnos egyiket sem sikerült most gólra váltaniuk a kék-fehéreknek. Maradt tehát a 2-2-es döntetlen eredménynek.

Ugyanezen a napon a Slavia Praha csapata, 4-0-ra verte meg a koszovói Mitrovicát, így jelenleg 6 ponttal ők állnak a csoport első, a továbbjutást biztosító helyén. Az MTK Budapest 4 pontjával a második jelenleg.

Mivel a selejtező csoportokból csak az első helyezettek jutnak tovább és mellettük a kér legjobb második, az MTK Budapest sorsa hétfőn dől el, amikor a Slavia Praha csapatával fognak játszani. A mostani pontok alapján, az MTK Budapest akkor jut tovább a selejtezőkörből, ha sikerül megvernie ezen a mérkőzésen a cseh ellenfelet. Ez nem lesz könnyű feladat, de nem is látszik megoldhatatlannak. Arra már nincs esélye az MTK Budapestnek, hogy a legjobb másodikként léphessen tovább, tehát az utolsó mérkőzés számára nem lehet más, mint menekülés a győzelembe. A csehek viszont nem fogják könnyen adni a bőrüket.

Aki teheti, látogasson ki jövő héten hétfőn 17 órára az MTK Budapest új Hidegkuti Stadionjába, szurkoljunk jó sokan együtt a magyar lányok sikeréért. A mindenről döntő mérkőzést ingyen lehet megtekinteni.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook