2018. június 21. - Alajos, Leila

Csodák forrása

2017. május 27. Szerző: Rózsa Misi
Az én lányom igen erősen nyitottan áll a világhoz, kitárja a lelkét és nagyon igyekszik mindenféle élményt és érzést magába fogadni. Esetében a legkisebb mértékben sem lepett meg, hogy nagyon hamar, szinte elsőre megszerette a Drexler Gézát és barátként tekint rá. Magam okán meg az sem lepett meg, hogy igen hamar megfertőzte őt az MTK iránt érzett rajongó szeretet.

 

Az én legkisebb fiam már sokkal zárkózottabb fickó. Ő is érdeklődik persze a világ iránt, de sokkal óvatosabb, mint a lányom. Most döntötte el nem rég, hogy szeretne erősebb lenni, szeretné kipróbálni az ökölvívást. Le is vittem élete első edzésére és azóta hallgatom tőle ezerrel, hogy mennyire nagy edző a Drexler Géza és külön regéket képes zengeni a Kovaschitz Antiról, aki nagyon jó fej és akivel annyira jó volt edzeni. Két polgári nevelést kapott gyerek rajongása az MTK két ökölvívó edzője iránt. 

Nagyon sokszor szoktam természetesen beszélgetni a sportolókkal is. Imádni való kölykök, akiket úgy kezelek, mintha szinte a sajátjaim lennének. Nyitott, őszinte, nagyon jófej krapekok és csajok. Mindegyik önmagában egy csoda, mindegyikről hosszan tudnék írni, hogy miért kedvelem őket olyan nagyon. És amikor beszélgetéseink során, az edzőik szóba kerülnek, csillogó szemmel, tele szeretettel beszélnek a két mesterről. Sokuk nehezen irányítható vad csikó és mégis, edzőikre felnéznek, az ő szavuk szent nekik és az ő kedvükért megszelídülnek, mint Kis herceg rókája. 

Természetesen én is nagyon büszke vagyok arra, hogy ezt a két kiváló embert a barátomnak nevezhetem. Megtiszteltetésnek veszem, hogy kitüntetnek ők is a barátságukkal. Én is nagyon kedvelem őket. De akik ismerik őket, azok soha nem tudnak közömbösök maradni irányukba, ami az igazán jó és értékes emberek jellemzője. 

Drexler Géza a szakma szerint is ma az egyik legjobb – ha nem a legjobb - utánpótlás nevelő edző. A keze alatt sorra gyémántok születnek. Rengeteg igazi nagy bajnokot nevelt. De nem csak bajnokaira lehet büszke, hanem arra a sok felnőttként sikeres gyerekre is, akiket sikerült normális életmodellre nevelnie és ezáltal ha nem is a sportban, de az életben tehette sikeressé a nehéz helyzetből indulók közül sokakat. Nem csoda, hogy ahol ilyen szakember felel a szakmai munkáért, ott a versenyzők a válogatottba is be szoktak kerülni. 

Nem könnyű az MTK-ban sportolni. Igyekszik ugyan a klub támogatni a felkészülést és a versenyzést, de a korlátozott anyagi források miatt, lényegesen kevesebből gazdálkodhatnak, mint amiből ellenfeleink nagyobbik része. Ha nem segítené őket magánemberek és cégek, akkor nagyon nagy bajban lennének. Így is nagyon be kell osztaniuk minden fillért. 

Annak ellenére, hogy ennyire nehéz anyagi körülmények között dolgoznak, Drexler Géza és Kovaschitz Anti csodát tesznek a gyerekekkel. A klub ökölvívó szakosztálya kifejezetten sikeres. Tavalyi évben több mint 100 érmet sikerült összehozniuk, 18 versenyző aktív munkájával. Igazodnak a körülményekhez és sok esetben a hátrányt is sikerül előnnyé kovácsolni. Ők voltak az egyetlen ökölvívó egyesület, amelyik tavaly nemzetközi kiemelt nagy versenyről (EB) aranyérmet tudtak hozni az országnak, Báki Alex szép sikerével. 

A két Mester mellett a gyerekek is megérdemelnek minden elismerést. Nagyon keményen és szorgalmasan készülnek a versenyekre, alázattal állnak a sportághoz. 120 %-ot tudnak rendre kihozni magukból, minden körülmény között a sikerre törnek, győzni akarnak. Nem csak saját sikerükért tudnak nagyon izgulni, hanem egymásért is, ettől lesz az egyénekből igazán erős és meghatározó csapat.

Most a Bornemissza Emlékversenyen, 5 versenyzővel tudtak rajthoz állni, ahol nagyon erős nemzetközi mezőny jött össze, Európa jelentős ökölvívó országai válogatott versenyzőikkel érkeztek a tornára. Még tartanak a versenyek, 5 gyerekből egy bronzérem lett eddig és legrosszabb esetben is két ezüsttel tudják majd zárni mellé. Tiszteletet parancsoló mérleg ez. 

Nagyon jó tudni arról, hogy vannak ilyen kiváló műhelyek ma még ebben az országban. Ezekről érdemes beszélni, ezeket érdemes mindenki elé példaként állítani. 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook