2019. január 16. - Gusztáv

Csodás esélyek

2018. március 22. Szerző: Szele Tamás
Kérem, a sportban nem az a legszebb, mikor a bajnok fent áll a dobogón és a nyakába akasztják az érmet, megszólal a Himnusz… az is nagyon szép, de a legszebb az út, ami odáig vezet. Ez tűnhet kicsit kínai bölcsességnek, de így van: az Út a lényeg. És a dohai torna-világkupán a mi lányaink a legjobb úton haladnak, drukkoljunk nekik!

 

Lássuk, mit tett közzé a Magyar Torna Szövetség honlapján ebben a tárgyban!

A dohai Világkupa selejtezőjének első napján az Eb- bronzérmes Dévai Boglárka ugráson kvalifikálta magát a szerenkénti döntőkbe.

A 2018-as esztendő a dohai Világkupával vette kezdetét, amelyen három magyar válogatott tornászhölgy, Dévai Boglárka, Péter Sára és Fehér Nóra képviseli hazánkat. A viadal első napján az ugrás és a felemáskorlát selejtezője került megrendezésre.

Dévai ugrásaira 13.750 pontot kapott, amellyel az 5. helyről várja a pénteki finálét, Péter Sára ugyanott 13.016 pontot gyűjtött, amely a 13. helyre volt elegendő. Fehér Nóra felemáskorláton a 20. pozícióban zárt 11.000 ponttal.

Folytatás csütörtökön a selejtezők második napjával, ahol Péter Sára gerendán, Fehér Nóra gerendán és talajon, Dévai Boglárka pedig talajon lesz érdekelt.

Hölgyeim, ez nem szép kezdés, hanem gyönyörű: érmet látok kerekedni Dévai Boglárka nyakában. Tetézi az optimizmust és árnyalja a képet Draskóczy Imre női szövetségi kapitány nyilatkozata:

„Bogi bent van az ugrás fináléjában, amelynek nagyon örülünk. Péter Sára egy új ugrással készül, amely még folyamatban van, de azt gondolom, idővel ott tud majd lenni vele. Csütörtökön a két fiatal versenyző, Péter Sára és Fehér Nóra gerendán méretteti meg magát, ott még van esélyünk döntőbe kerülni, velük kezdődik a verseny, ők lépnek elsőként a szerhez. A világbajnokság helyszínén vannak, a fő célom mindenképp az volt, hogy a két fiatal egy idősebbel, Dévai Bogival az idei világbajnokság helyszínét megtapasztalják, megnézzék, hogy milyenek lesznek a körülmények, hogy amikor kiutazunk októberben, akkor egy olyan terembe érkezzenek, ahol már versenyeztek.”

Minden amellett szól, hogy Boglárka éremmel tér haza – drukkoljunk neki, sporttársak, hajrá!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook