2019. január 18. - Piroska

Győzött Dávid Góliát felett

2017. október 28. Szerző: Rózsa Misi
Kevesen hittük, hogy 49 kg-ban Bernáth Attila nyerhet a végső győzelemre is alaposan esélyes orosz ellenfelével szemben.

 

Már magam a múltkori cikkemben előre mentegettem, hogy ha itt esetleg vereséget szenvedne el, az nem lenne szégyene, hiszen nála jelenleg lényegesen magasabban jegyzett ellenfél ellen kéne csodával felérő sikert elérnie ahhoz, hogy bekerülhessen Törökországban az IFI EB döntőjébe.

Nagy dicséret a fiatal versenyzőnek, hogy nem illetődött meg azzal, hogy nagyon kemény ellenfelet kapott. Hatalmas elismerés a szakmai stábnak ahhoz, hogy a mérkőzés előtt minden terhet levettek a gyerekről és fejben olyan jól felkészítették, hogy képes volt a ringben 200%-ot teljesíteni. Minden elismerés a nevelő egyesületének és edzőjének, hogy ilyen igazi tehetséges, kemény harcost neveltek.

Az orosz Daniil Lysenko nem mondhatjuk, hogy félvállról vette volna a küzdelmet. Bele adott bizony ő is itt apait, anyait, de hiába minden, ugyan nagyon szoros mérkőzést bokszolt végig egymással a két fiú, így a megosztott pontozás jogosnak tekinthető, de egyértelműen Bernáth volt a jobb és megérdemelten emelték magasba a kezét a végén, amivel elérte, hogy ott lehet a döntőben és utolsómérkőzését már a legfényesebb éremért vívhatja.

Nem tudjuk, hogy ez az igen kemény összecsapás vajon mennyit vett ki Attilából. Ráadásul a következő ellenfele sem könnyű falat, hiszen a grúz fiú, Sakhil Allahvergyiev tavaly itt ezüstérmet tudott szerezni és idén is nagyon szép eredményei vannak már. De Bernáth Attilában viszont meg van minden adottság ahhoz, hogy itt folytassa a szép álmot és az újabb sikerrel, felülhessen Európa Ifjúsági trónjára.

Minden elismerés és szeretet megilleti ezt a  debreceni fiút, hiszen egyrészt megmentette a magyar csapat becsületét, másrészt amit itt véghez vitt az nagyon komoly siker, és hatalmas szakmai bravúr. Reméljük az utolsó akadályt is hasonló sikerrel veszi majd, ehhez szurkolunk nagyon neki most.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook